Urs curios de stadiul lucrărilor pe Transfăgărășan, gata să intre pe geamul mașinii - video

14 Iun 2018

Un urs, extrem de curios de cum lucrează drumarii pentru amenajarea Transfăgărășanului, a oprit lucrările pe care muncitorii le desfășurau pentru degajarea carosabilului de pietre.

  • Urs curios de stadiul lucrărilor pe Transfăgărășan, gata să intre pe geamul mașinii - video

La vederea animalului, oamenii s-au refugiat în mașini. Deloc deranjat, ursul s-a apropiat și mai mult, încercând să se urce la geamul uneia dintre mașini, probabil într-o încercare de a cerși de mâncare.

Plictisit și văzând că nu face rost de hrană, ursul s-a retras în pădure, fără să afle nici când se va fi deschis drumul circulației.

Întâmplarea relevă încă o dată faptul că avem de a face cu o schimbare a modului natural de a se comporta al animalelor și că există o suprapopulație de urși. Bine ar fi, ca în loc să adopte soluția cea mai ușoară - să apese pe trăgaci - cei de la Mediu să discute cu omologii europeni pentru repopularea altor zone, care n-au mai văzut urși de cel puțin o sută de ani...

”Drumarii lucrează adesea în zone izolate așa că întâlnirile cu animalele sălbatice sunt inevitabile. Azi am avut parte de doua întâmplări de acest fel. Primul urs a fost filmat de colegii noștri care lucrează pe Transfăgărășan. A doua este o ursoaică și cei doi pui ai ei care s-au urcat pe acoperișul Districtului Tușnad din județul Harghita.

Atenție! Cu toate că par inofensivi, urșii sunt extrem de periculoși și trebuie să-i evitați în orice situație, chiar dacă îi întâlniți la marginea drumurilor intens circulate”, au relatat întâmplarea cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, pe pagina de Facebook.

SHARE