Hermien, vaca de senzație, din Olanda, care a evadat înainte de-a fi dusă la abator - video

03 Feb 2018

O vacă din rasa Limousin a devenit o adevărată senzație în Olanda, după ce a reuşit să fugă chiar înainte de a fi urcată intr-un camion care trebuia să o ducă la abator pentru sacrificare, relatează dutchnews.nl.

  • Hermien, vaca de senzație, din Olanda, care a evadat înainte de-a fi dusă la abator - video

Se poate comenta asupra faptului că evadarea a fost premeditată, pentru că văzându-se în libertate, vaca s-a haiducit, aciuindu-se într-o pădure de unde n-au mai putut-o scoate de două luni de zile, în ciuda eforturilor depuse.

Proprietarul vacii, botezată Hermien, a angajat un veterinar care să o urmărească şi să o tranchilizeze, dar a renunţat la idee de teamă ca animalul să nu se sperie şi să fugă înspre mijlocul pădurii, de unde ar fi aproape imposibil de recuperat.

Hermien a fost văzută uneori, noaptea, furișându-se către o fermă din împrejurimi, pentru a se hrăni și, de ce nu, pentru a stârni o revoltă a animalelor ca în Ferma Animalelor, a lui George Orwell.

Fermierul plănuieşte acum să o lase pe Hermien în pace până ce vremea se va mai îmbunătăţi, urmând să aducă în zona o cireadă pentru a ademeni vaca evadată şi a o captura.

În urma interesului publicului faţă de aventura vacii evadate, partidul olandez pentru drepturile animalelor, PvdD, a organizat o strângere de fonduri şi a obţinut suficienţi bani pentru ca Hermien să nu fie sacrificată şi să-şi poată trăi restul zilelor la un azil pentru vaci din Friesland.

SHARE