Cum arăta Cristi Borcea la liceu - idolul fetelor de la 'Industrial 26' din București, actualul 'Dante Aligheri'

11 Iul 2018

Răspunzător pentru paternitatea a șapte copii, cel puțin deocamdată, și de devalizarea clubului Dinamo, pentru care a și fost închis, Cristi Borcea se pare că avea gena de cuceritor încă din adolescență. când punea la încercare inimile colegelor de la Liceul Industrial Nr. 26 din București. Și asta și fără cocktail-ul hormonal care îl ajută acum să se mențină tânăr...

  • Cum arăta Cristi Borcea la liceu - idolul fetelor de la 'Industrial 26' din București, actualul 'Dante Aligheri'

Cel puțin așa povestește una dintre ele, pentru cotidianul Libertatea.
    
”Era mare cuceritor. Juca fotbal la Progresul București. Ca elev era mediocru, dar se descurca”, a povestit pentru Libertatea o fostă colegă cu Cristi Borcea, în clasele a 9-a și a 10-a. Îi plăcea să se fotografieze cu admiratoarele și să le facă dedicații, cu autograf.

Borcea era, de pe atunci, un descurcăreț, făcând bani din închirierea unui videoplayer în cartierul Macaralei, din Bucureşti. Culmea, aparatul video nu era nici măcar al lui, ci îi aparţinea lui Emil Ursu, fost fotbalist la Victoria Bucureşti, fosta echipă a Miliţiei.

”Făceam bani cu o uşurinţă greu de imaginat şi, la nivelul acelor ani, trăiam ca un împărat. Atunci am realizat că îmi pot organiza foarte uşor mintea şi că pot găsi soluţii pentru tot ce implică bani“, spune Borcea în cartea autobiografică scrisă în puşcărie: ”Am fost preşedintele unui vis: Dinamo Bucureşti”.

Borcea a neglijat școală pentru a face bani, reușind să treacă Bacalaureatul d-abia la 26 de ani, la liceul din Valea Boului, după ce Cornel Dinu îl angajase director de marketing la Dinamo și încă nu existau camere de supraveghere în timpul examenelor.

”Am preferat să mă angajez gestionar la butelii. Era tentant, rămâneam cu câte 50.000 lei pe zi (!) pe vremea comuniștilor. Nu mi-a fost rușine cu munca de jos, n-am dat în cap pentru bani”, explică Borcea în aceeași carte autobiografică.

SHARE