Câștigătoarea Eurovision 2018 explică semnificația 'dansului găinii', care i-a adus trofeul

14 Mai 2018

Victoria reprezentantei Israelului în finala concursului Eurovision 2018 i-a amuzat pe unii, înfuriat, pe alții, care susțin că atât melodia, cât și interpretarea au fost ridicole...

  • Câștigătoarea Eurovision 2018 explică semnificația 'dansului găinii', care i-a adus trofeul

Vorbind despre aceste critici, interpreta melodiei ”Toy”, Netta Barzilai, a dezvăluit de unde i-a venit ideea cu ”dansul găinii” și onomatopeele expuse pe scena Eurovision.

”Eram grasă și în copilărie și ceilalți copii râdeau de mine. A trebuit să găsesc ceva la care mă pricepeam. Sunetele imitate au un dublu sens: teama și, pe de altă parte, fac trimitere la persoanele laşe. E despre teama de ceva diferit. Teama că cineva îți fură locul.

Am fost foarte presată să cânt precum Adele sau Aretha Franklin, să fiu o divă, să mă îmbrac toată în negru, să îmi întind mâinile și să cânt, pentru că nimeni nu-și putea imagina o vedetă pop grasă și amuzantă. O vedetă de dimensiunile mele, care arată la mine, este o noutate în Israel”, a declarat Barzilai.

La conferinţa de presă ce a urmat finalei Eurovision, Netta Barzilai a declarat că aspiraţia sa este să fie ea însăşi, dincolo de orice standarde.

”Nu a trebuit niciodată să transmit un mesaj anume. A trebuit doar să fiu eu însămi. Mă respect indiferent de ce măsuri am, de cum îmi stă părul, de cum e vocea mea. Nu mă înscriu în standarde, trebuie pur şi simplu să fiu eu, să mă ascult pe mine, cum vreau să creez muzică”, a spus ea. 

SHARE