Teo Trandafir, ce nu-i place la România de azi și unde vede împlinindu-se viitorul fetiței sale

10 Mar 2018

În cadrul unui interviu acordat gândul.info, Teo Trandafir a vorbit despre cum resimte România de astăzi, fiind de părere că aceasta se împlinește mai degrabă într-un mental colectiv, încetând treptat să mai fie o țară.

  • Teo Trandafir, ce nu-i place la România de azi și unde vede împlinindu-se viitorul fetiței sale

”România există într-o proporţie mare în mentalul colectiv. Noi nu ţâşnim în picioare când se cântă imnul, noi suntem români pe 1 decembrie, nu pe 5 iulie, sau pe 18 august.

Nu ne regăsim în modele româneşti decât în zilele de sărbătoare, când ne punem ie. O ie purtată pe stradă, pentru că am încercat, e privită ciudat pentru că noi ne îmbrăcăm Armani, noi ne îmbrăcăm Gucci, noi ne îmbrăcăm oricum altcumva.

Facem ceea ce trebuie să facem şi ceea ce se aşteaptă de la noi să facem. Noi nu facem foarte des revoluţii intelectuale pentru că le fac altii. Noi suntem nişte oameni care aderă la cauze şi care arareori generează cauze la care să se adere.

România este mai degraba un simbol. Încetează pe masură ce trece timpul să mai fie o ţară, a spus Teo Trandafir, referindu-se la cum vede ea România de astăzi.

”În Anglia. Sau cu valori britanice întoarsă într-o Românie care să fi început deja să se coaguleze. Pentru că am speranţa că generaţia care va urma , pe care eu o cresc ,prin reprezentant, va reuşi să se coaguleze ea cu ea.

Noi nu mai suntem responsabili de frumuseţea copiilor noştri, copiii noştri generează ei inşişi frumuseţe.Şi cred că ei între ei se vor putea uni şi aduna pentru a reconstitui România pe care nu au căpătat-o de la noi”, a declarat Teo Trandafir despre cum vede împlinindu-se viitorul Maiei, fetița sa.

SHARE