Ce fel de lume se uită la “Asia Express”?

13 Mar 2018

Odată ce au rămas în cursa spre marele premiu doar patru cupluri, audiența “Asia Express” este în creștere, așa cum este și firesc. Luni, Antena 1 a fost din nou lider de audiență în rândul publicului cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, depășind Pro TV cu un punct de rating. Kanal D s-a clasat pe locul al treilea.

  • Ce fel de lume se uită la “Asia Express”?
    Diana Oros

Din fericire pentru Antena 1, publicul care alege să urmărească acest reality show este ales pe sprânceană: formatul este preferat de bărbați și femei în vârstă de 18 și 49 de ani, după cum urmează.

La Asia Express se uită cu precădere fetițele, cu vârste între 4 și 14 ani, doamnele cu vârste între 25 și 34 au afinitate față de Asia Express, la fel și cele de 35 – 44 de ani. Și bărbații tineri, din categoriile de vârstă 25 și 34 de ani și 35 – 44 aleg să se uite la Antena 1, în fiecare luni și marți, între orele 20,00 – 23,00. Important de menționat este că o mare parte dintre telespectatori fac parte din categoria socioprofesională AB –manageri și profesioniști cu înaltă educație­ – și C – angajați ce prestează o muncă non-manuală, mici patroni.

Între paranteze fie spus, managementul unuia dintre site-urile concurenței a luat decizia publicării unei știri prin care se specula numele echipei câștigătoare de la Asia Express. Urâtă “mișcare” de presă, mai ales că nu atât lupta dintre echipe este motivul pentru care oamenii aleg să se uite la această emisiune, ci faptul că sunt prezentate, într-un mod atractiv, condițiile de trăi, cultura și obiceiurile oamenilor din țările asiatice unde are loc întrecerea. Luni în șir să te uiți la niște oameni care fac mișcare în același loc, din Republica Dominicană, parcă nu e la fel de atractiv, nu?

SHARE