Mihai Bendeac se lupta iar cu depresia si da din nou de pamant cu credinta ortodoxa: ‘Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea’

02 Mai 2018

Anul trecut, vedeta Antenei 1, Mihai Bendeac a postat un mesaj pe Facebook in care dezvaluia public ca sufera de depresie, dar si ca ii compatimeste pe ortodocsi, pentru ca se inchina in fata unui Dumnezeu… “dobitoc. Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea”, motivandu-si mesajul dupa cum se poate citi cateva randuri mai jos. Astazi, actorul a reluat acelasi mesaj, adresandu-se, desigur, romanilor, care, conform recensamantului din 2011, sunt intr-o majoritate covarsitoare ortodocsi. Mai mult, in jur de 50% dintre cei intervievati au declarat atunci ca tin posturile mari.

  • Mihai Bendeac se lupta iar cu depresia si da din nou de pamant cu credinta ortodoxa: ‘Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea’

Astazi, nu se stie ce s-a intamplat, fie a vrut sa le reaminteasca fanilor ca este depresiv, fie ca ii compatimeste din nou pentru religia din care fac parte, cert este ca Bendeac si-a reluat mesajul. Suficient cat Radu Buzaianu sa-I dea o replica pe masura. Apoi Bendeac l-a sters, alertat probabil de departamentul de PR al Antenei Group, in incercarea de a opri din fasa un scandal ce ar fi adus, prin ricoseu, prejudicii de imagine postului.

Intrebare: daca, in urma cu cateva luni, postul s-a delimitat de Dan Negru, care a postat pe Facebook o declaratie controversata privind un film romanesc, oare va proceda la fel si cu Bendeac, care a ofensat 90% din populatia Romaniei?!

Mesajul lui Mihai Bendeac

"NU sunt ateu!

Din contră... Am studiat cât am putut fizica cuantică. Depresia cu care trăiesc de o viață m-a împins la întrebări și căutări. Aceste căutări m-au dus, repet, la fizică, istorie, chimie, filosofie, religie.

Concluzia mea? Divinitatea există. Punctul incipient. Generatorul infinitului (consider infinitul ca unică și incontestabilă constantă). Dar consider, totodată, ORICE formă de religie ca fiind o manipulare jegoasă. Și, în urma reacțiilor de după ultimul episod "Băieți de oraș", consider că decizia mea de acum 15 ani de a renunța la religia ortodoxă în care am fost botezat, a fost o decizie bună.

Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretină, absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generații întregi pentru o "greșeală" a cuiva... Așa dobitoc?! Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea. Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad.

Dar... "Divinitatea", "Creatorul", "Punctul incipient", "Karma Lord"-ul meu ar fi râs cu lacrimi la acest episod.

Mi-e milă de voi. Și de teama voastră imaginară vizavi de un Dumnezeu care, în vechiul testament, pune o haită de lupi să ucidă niște copii.. Eu cred în lucruri simple, nu în religii. Cred în bunătate, în milă față de orice ființă, în dreptate. Asta e religia mea. Nu mai caut răspunsul. L-am aflat acum câteva luni.

Acum, am un singur gând ce mă ajută să lupt cu boala asta sinistră numită depresie: să aduc bucurie. Prin profesia mea. Visez artă de când mă știu. Și mi-am sacrificat totul pentru ea: viață, familie, sănătate.

Fă ce iubești până te omoară. Altminteri, mori acum. Noapte bună, copii!"

 

Replica lui Radu Buzaianu

"Bendeac are acest defect profesional, când nu mai știi dacă imită un personaj cretin sau chiar e un personaj cretin. Nu știi dacă imită cocalari, sau chiar e un cocalar.

Remarc această voiciune cu care e miștocărită și înjurată ortodoxia, fără consecințe. Dar dacă am pune în loc de ortodoxie, să zicem iudaismul. Că banuiesc că nu e adeptul iudaismului, deci are o părere similară și acolo. De ce nu încearcă și cu iudaismul un punct de vedere? Sau doar înjuratul ortodoxiei nu deranjează pe nimeni și atunci ne permitem?

Ca să ne lămurim, el este adeptul scientologiei. Care e o religie construită de un regizor de filme sf în anii 70", a scris Radu Buzăianu pe Facebook.

SHARE