'Starea Naţiei' revine pe TV: cu ce post a semnat Dragoş Pătraru

02 Aug 2018

Mai ceva ca o telenovelă sud-americană, la fiecare final de sezon, emisiunea ”Starea Naţiei“ își lasă fanii cu ochii-n soare, în așteptarea anunțului care să le spună la ce televiziune urmează să fie reluată...

  • 'Starea Naţiei' revine pe TV: cu ce post a semnat Dragoş Pătraru

Așteptarea a luat sfârșit! ”Starea Naţiei“ reveni pe micile ecrane, difuzat de Prima TV, începând din 20 august, de la ora 22.30, potrivit Paginademedia.ro

Dragoş Pătraru a mai discutat cu Prima TV şi anul trecut, după încheierea colaborării cu Digi 24, însă în cele din urmă a ales să se întoarcă la TVR 1.

Într-o primă reacţie, Dragoş Pătraru a precizat că este nerăbdător să înceapă noul sezon şi, în stilul caracteristic, a glumit pe seama contractului.

”Abia aşteptăm să începem. E o înţelegere pe două sezoane, dar sperăm cu toţii să dureze mult mai mult. Asta şi pentru că nu vrem să ducem emisiunea chiar la toate televiziunile din România. E şansa noastră să demonstrăm ceea ce putem la o televiziune generalistă importantă. Lucrăm zi şi noapte la decor, la platou, la tot.

Am făcut împreună cu partenerii noştri de la Prima TV o investiţie serioasă pentru următorul sezon, iar asta se va vedea cu siguranţă în calitatea emisiunii. Vom avea şi rubrici noi, invitaţi, au venit în echipă oameni noi, tineri, extraordinar de talentaţi. Din 20 august sper să reuşim să vă oferim, la Prima TV, o emisiune care să vă placă“, a spus Pătraru. 

Este pentru a doua oară când TVR şi Dragoş Pătraru se despart. În iunie 2016, jurnalistul a încheiat colaborarea cu postul public invocând tot presiuni politice şi s-a mutat la Digi24, însă după un an Pătraru a renunţat şi la colaborarea cu postul RCS&RDS, după un conflict public cu redactorul-şef Cosmin Prelipceanu. În august 2017, ”Starea Naţiei“ a revenit la TVR, contractul fiind negociat cu fosta şefă a instituţiei, Irina Radu. 

În luna iunie conducerea Televiziunii Române a decis scoaterea de pe post a emisiunii ”Starea Naţiei“, motivând că Pătraru a prejudiciat bunul renume al instituţiei. În replică, realizatorul a afirmat că Doina Gradea acţionează după zicala ”statul sunt eu“, iar decizia de a-l concedia este rezultatul presiunilor exercitate de PSD.

SHARE