Ultima dorință a unui băiețel bolnav de cancer în fază terminală a emoționat o lume întreagă

05 Noi 2017

Ca orice copil de vârsta lui, Jacob Thompson, un băiețel de nouă ani, crede în magia Crăciunului și așteaptă cu nerăbdare Sărbătorile iarnă, când oamenii par să devină mai buni, mai calzi, mai apropiați...

  • Ultima dorință a unui băiețel bolnav de cancer în fază terminală a emoționat o lume întreagă

Numai că Jacob nu se va mai împodobi bradul, nu se va mai trezi să desfacă cu nerăbdare cadourile de sub el, pentru că medicii i-au spus că mai are cel mult o lună de trăit. 

La vârsta de cinci ani, el a fost diagnosticat cu neuroblastom, o formă de cancer care se dezvoltă în celulele nervoase ale organismului, care se răspândește extrem de rapid și este foarte greu de tratat.

Jacob a încercat să învingă boala, s-a luptat cu ea în ultimii patru ani, însă nu a reușit, doctorii exprimându-se la începutul lunii octombrie, că mai are cel mult o lună de viață.

Sub apăsarea acestui verdict inevitabil, ultima dorință a lui Jacob a fost să simtă încă o dată, alături de familia sa, emoțiile apropierii Crăciunului.

A fost creată o pagină de internet, unde vizitatorii sunt invitați să sărbătorească Crăciunul, mai devreme în acest an, alături de Jacob, trimițându-i felicitări și scrisori.

”Jacob a trecut prin multe în cei nouă ani de viață ai săi, aș putea spune că latura sa umană s-a împlinit la un nivel la care alții nu ajung într-o viață normală. Adoră perioada sărbătorilor de iarnă și am dorit să-i demonstrăm că dorințele de Crăciun devin realitate, că sunt oameni cărora le pasă de ceilalți. Am primit până acum peste 100 de scrisori, din toată lumea, chiar și din Antarctica, locul în care trăiesc pinguinii, animalele preferate ale lui Jacob”, a declarat mama lui Jacob pentru CNN.

SHARE