Cel mai bogat fotbalist din lume este un fost jucător al Arsenal! Câștigă miliarde de dolari

13 Mai 2018

Mathieu Flamini este, actualmente, cel mai bogat jucător de fotbal din întreaga lume. La doar 34 de ani, Flamini câștigă mai mult decât Beckham sau Ronaldo. Dacă Ronaldo se poate mândri cu o avere de 614 milioane de dolari, iar Beckham cu 492 milioane, francezul are în cont sume uriașe. Conform Forbes, mijlocașul detine 15 miliarde de dolari.

  • Cel mai bogat fotbalist din lume este un fost jucător al Arsenal! Câștigă miliarde de dolari
  • Cel mai bogat fotbalist din lume este un fost jucător al Arsenal! Câștigă miliarde de dolari

Ce-I drept, Flamini nu a câștigat doar din fotbal atâția bani. “Deși fotbalul este marea mea pasiune și o prioritate în tot ce fac, m-am implicat și în alte domenii de activitate”, spune el.

Acum zece ani, Flamini a cofondat compania CF Biochemicals, specializată în producția de acid levulinic, o moleculă ce poate înlocui petrolul, din care poate fi creat combustibilul bio. Compania a devenit leader de piață la nivel mondial, în acest domeniu. Astăzi, firma lui Flamini valorează 30 de miliarde de dolari.

În ciuda averii imense pe care o deține și a ambițiilor personale, Flamini încă se mai antrenează serios și joacă fotbal în continuare, doar din pasiune. 

Totuși, atins puțin de aripa modestiei, Flamini a negat faptul că averea sa ar fi într-adevăr fabuloasă și că informația prezentată de Forbes ar fi eronată, în contul său nefiind deloc stinghere miliardele de dolari pomenite, dar fără să precizeze o valoare estimativă.

SHARE