Cum a intrat Costi Dita, interpretul lui Giani din Las Fierbinti, la Facultatea de Actorie: “Am luat două distonocalme…”

19 Dec 2017

Costi Dita, devenit celebru in urma rolului lui Giani din Las Fierbinti, a acordat un amplu interviu ziarului Adevarul, in care a povestit, printre multe altele si cine i-a oferit sansa de a intra la facultatea pe care dorea sa o urmeze, cea de Actorie.

  • Cum a intrat Costi Dita, interpretul lui Giani din Las Fierbinti, la Facultatea de Actorie: “Am luat două distonocalme…”

“Cum a fost la admitere? Am picat cu nota 1, pentru că eu nu înţelegeam conceptul. Dacă cineva îţi spune: „Băi, vii la noi să te învăţăm actorie, asta presupune că eu nu ştiu actorie şi d-asta vin la voi.“ Pe când facultăţile fac o treabă, zic: „Vii la noi să te învăţăm actorie, dar mai întâi arată-mi tu nişte actorie.“ Şi atunci e ciudat pentru un tânăr. Eu m-am dus acolo, dar m-am gândit că ei poate vor să vadă dacă ştiu să memorez şi atunci am făcut exact ca la şcoală. „Ai poezie?“, „Da, cum să nu!“ Şi am început: „Şi te-ai dus dulce minune şi a murit iubirea noastră...aaaa...floare albastră...ăăăă“ Şi atunci oamenii au crezut că îmi bat joc şi mi-au dat 1. Eu m-am îndrăgostit în acel moment de actorie, atunci am ştiut că asta vreau să fac. Am avut şi norocul să întâlnesc oameni frumoşi, oameni care m-au ajutat enorm. Micheta Juvara şi Bianca Zurovski, în tot blocul ăla judecător, două femei au văzut dincolo de mine, nu au luat-o ofensiv, chiar dacă eu eram sincer, foarte emoţionat. A ieşit Bianca Zurovski după mine şi mi-a zis că sunt foarte bun, dar trebuie să mă pregătesc. Mai aveam o şansă să reiau examenul după trei luni. Înainte mă întrebaseră dacă am monolog şi mi-am dat seama că am uitat de monolog, nici asta nu m-a ajutat prea mult”, a povestit el pentru Adevarul.

Peste trei luni s-a prezentat din nou la admitere. “Am luat două distonocalme, asta a fost singura chestie pe care am îmbunătăţit-o. (Râde) Oamenii din public mi-au povestit că în clipa în care mi-au strigat numele aproape că am dărâmat uşa şi toţi s-au gândit: „Mamă, ne termină, ne rupe în două ăsta.“ Am lăsat buletinul pe masă, m-am dus pe scenă, m-au întrebat dacă am monolog şi eu am zis: „Aoleu! Am uitat! Am uitat iar!“ (Râde) Toţi au explodat în râs, mi-au dat 1 iar, dar Micheta Juvara m-a pus să povestesc drumul de acasă până acolo şi toţi au fost pe jos de râs. Dar Micheta i-a rugat să-mi dea notă de trecere cu promisiunea că mă ia în clasa ei. Şi de atunci a fost un traseu ascendent, a fost formidabil cum un profesor care îţi zice că eşti zero apoi să vină la tine să-ţi recunoască faptul că s-a înşelat în privinţa ta. E important să poată face aşa, să treacă peste orgoliu”, si-a reamintit Costi Dita.

 

SHARE