În memoria fiicei pe care au pierdut-o, plătesc facturile medicale copiiilor născuți morți

08 Noi 2017

Un cuplu de americani, Randy și Rebecca Hauskin, a trecut în 2010 printr-o adevărată tragedie atunci când copilul pe care urmau să-l aibă a murit in utero, în cea de a 32 de săptămâni de sarcină.

  • În memoria fiicei pe care au pierdut-o, plătesc facturile medicale copiiilor născuți morți

Evenimentul i-a marct profund, și, pentru a onora memoria fiicei lor nenăscute, au deschis o fundație prin care să ajute alte cuplului care trec prin aceeași traumă, scrie ABC News.

”Când nu am mai simțit-o mișcând am mers direct la spital. M-am cutremurat când medicul ne-a comunicat că nu-i mai aude bătăile inimii. Nu aveam niciun fel de informație în acest sens, nu știam ce înseamnă copil născut mort, niciodată nu mă gândisem la așa ceva”, a povestit Rebecca Hauskin.

Decesul fusese produs de o înclinare a cordonului ombilical, mama încetând să-i mai furnizeze fătului substanțe nutritive. Nu a existat nici o cale de a împiedica acest lucru să se întâmple.

Chiar în condițiile în care fătul a încetat din viață în uter, mama tot trebuie să îl nască. Rebecca a avut un travaliu de 14 ore până a reușit să aducă pe lume fătul. 

Cuplul s-a întors acasă, traumatizat, fără copilul pe care îl așteptau în viața lor, dar coșmarul nu se terminase încă. După aproximativ șase săptămâni, au primit o înștiințare de plată din partea spitatului, în care erau  ăsomați să plătească1.000 de dolari, pe care îi datorau pentru serviciile medicale acordate.

Această experiență i-a determinat în cele din urmă să deschidă o fundație - Hayden’s Helping Hands - în memoria fiicei lor pierdute, prin intermediul căreia au plătit chetluieli de spitalizare pentru 44 de copii născuți morți în statele americane Oregon și Washington.

”Realitatea este că nu putem schimba nimic din ceea ce s-a întâmplat, dar putem acordat ajutor acestor familii”, a spus Rebecca Hauskin.

Acum, visul lor este să poată extinde la nivel național ajutorului pe care îl acordă fundația familiilor în nevoie.

SHARE