Oamenii săraci sunt cei mai avuți! Sufletul mare al doamnei care vinde șervețele, de un leu

17 Oct 2017

De cele mai multe ori,  în drumurile noastre, trecem fără să băgăm de seamă pe lângă niște suflete mari, împachetate în cele mai comune figuri pe întâlnim zilnic. O întâmplare relatată de un bucureștean pe Facebook, are darul să dovedească, măcar în parte, acest lucru.

  • Oamenii săraci sunt cei mai avuți! Sufletul mare al doamnei care vinde șervețele, de un leu

”În această dimineață am fost martorul unei întâmplări drăguțe, aș putea spune chiar rare în România… La stația de metrou Unirii 2, cea care duce spre Pipera, am,  întâlnit-o pe doamna cu șervețele la 1 leu. Dar nu asta este important, pentru că noi toți trecem de dânsa în fiecare zi, fără să băgăm de seamă. Ce s-a întâmplat însă este mult mai interesant de atât.

După ce am realizat ca am ajuns mult prea devreme și că pot să iau și micul dejun, m-am întors spre McDonald’s. Când o voce a unei alte doamne mă oprește. "Băiatul, băiatul, vrei să mă ajuți te rog să miști aparatul ăsta, că s-a blocat aici…” am realizat la scurt timp faptul că această doamnă cumpărase de la un tonomat o pungă de snacks-uri la 1,50 lei, care rămăsese blocată în tijele de metal, fără să cadă. Am încercat toți 3 sa împinge cumva aparatul, fără succes însă.

Doamna începuse sa se vaite, ca are 3 fetițe acasă și că voia să le ducă ceva bun. Ce s-a întâmplat după a fost, dacă nu pot spune extraordinar, un gest frumos: doamna cu șervețelele i-a dat 1,50 lei, ca despăgubire, iar eu rămăsesem mut de uimire. Mi-a crăpat obrazul de rușine pentru că nu am putut face eu acest gest, deoarece nu aveam nici un ban lichid.

În fine, ceea ce vreau sa spun este ca oamenii săraci sunt cei mai avuți. Cei care dau din puținul pe care îl au, altuia mai amărât, să le fie puțin mai bine. Respect doamnei cu șervețelele, iar când mai treceți pe acolo, nu uitați să o ajutați cu ceva bănuți, pentru că îngerii sunt printre noi”, a povestit bucureșteanul, pe pagina sa de Facebook.

 

SHARE