Doi copii schimbati la nastere refuza sa-si paraseasca familiile care i-au crescut

23 Ian 2018

Tinand cont ca aceasta intamplare are loc in India, ar putea fi realizat un film bollywoodian extraordinar.

  • Doi copii schimbati la nastere refuza sa-si paraseasca familiile care i-au crescut
  • Doi copii schimbati la nastere refuza sa-si paraseasca familiile care i-au crescut
  • Doi copii schimbati la nastere refuza sa-si paraseasca familiile care i-au crescut

Povestea este urmatoarea: in 2015, pe 11 martie, s-au nascut, cam la aceeasi ora, doi baietei. Conform analizelor efectuate mai tarziu, bebelusii au fost schimbati la nastere, o mare problema fiind ca bebelusii provin din familii care au religii diferite: una dintre ele este musulmana si cealalta – hindu, relateaza BBC.

Dupa “un razboi” prelungit cu autoritatile, rezultatul testelor DNA, care a venit cu aproape trei ani mai tarziu de nastere, confirma ca, la externare, cei doi copii au fost inversati. Marea problema este acum ca baieteii nu vor sa se desparta de familiile in care au crescut. La procesul care a avut loc pe 4 ianuarie, in care urma se faca “schimbul”, copiii au inceput sa planga si sa se agate cu manutele de gaturile tatilor lor, facand intelegerea imposibila.

Povestea pe larg este urmatoarea: Shahabuddin Ahmed spune ca imediat ce si-a luat sotia, Salma Parbin din maternitate, in martie 2015, i-a spus ca baietelul nu este al nostru. “Am ramas nauc, i-am spus sa nu vorbeasca asa despre fiul nostru, dar ea a insistat. “De cand i-am vazut fata, am avut dubii”, a spus si Salma Parbin pentru BBC.com “Privindu-l, mi-am reamintit figura femeii care nastea langa mine, pe un pat alaturat. Copilul avea, ca si doamna aceea, ochii mici si oblici, la mine in familie nimeni nu are astfel de ochi”.

La insistentele Salmei si dupa ce a descoperit cine este femeia care a nascut aproape in acelasi timp cu sotia sa, , Ahmed si-a gasit in sfarsit curaj si a scris cateva randuri. “Le-am spus ca sotia mea crede ca bebelusii au fost schimbati, le-am lasat numarul de telefon si i-am rugat sa ma sune”, povesteste barbatul.

Celalalt cuplu, familia Boro, a marturisit ulterior ca n-au avut absolut nicio suspiciune ca bebelusul nu ar fi al lor si nici nu au crezut ca e vreo urma de adevar in ce spunea Ahmed, asta pana cand cele doua familii s-au intalnit.

“Imediat ce l-am vazut pe Ahmed, mi-am dat seama ca pustiul pe care-l crescusem eu semana perfect cu el. Am fost extrem de trist si am plans. Noi facem parte din tribul Bodo, n-avem nicio legatura cu musulmanii. Ochii nostri au forma oblica, avem pometi accentuati, ne tragem din mongoli”, a spus Shewali Boro, celalalt tata.

Pe de alta parte, Salma Parbo spune ca, imediat ce l-a vazut pe Riyan, a stiut ca este al ei si ca ar fi schimbat imediat copiii, dar dl. Boro s-a impotrivit.

Dupa insistente la spital si tot felul de proceduri, testele ADN au confirmat suspiciunile celor doua familii. Copiii au fost incurcati la maternitate, din cauza ca s-au nascut aproximativ la aceeasi ora, aveau aceeasi inaltime si aceeasi greutate.

Pe 4 ianuarie 2018, a avut loc procesul, in urma caruia urma sa se faca schimbul copiilor. “Dar judecatorul ne-a spus ca, desi analizele sunt clare, el nu ne-ar sfatui sa procedam cu ei ca la piata, adica sa-I schimbam, pentru ca i-am crescut trei ani aproape si pur si simplu ar fi nedrept sa renuntam la ei ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat”, povesteste Salma Parbin. “Si-n plus, ambii copii plangeau se se agatau cu manutele de gaturile tatilor lor, apoi chiar si membrii familiilor noastre, inainte sa mergem la proces, ne-au spus: Cum sa-l lasi sa plece? Nu vezi cat e de dragutz acest copil?” Pe scurt, schimbul nu a mai avut loc, iar decizia luata de familii a fost sa lase baietii in familiile in care au crescut, pana ce vor creste si vor putea lua singuri o decizie.

 

 

SHARE