Femeie de 44 ani, diagnosticata cu Alzheimer. Varsta pacientilor afectati de aceasta boala a inceput sa scada!

03 Apr 2018

O femeie de doar 44 de ani a fost diagnosticata cu Alzheimer, dupa ce a uitat complet sa se duca la sedinta cu parintii a fiicei ei de cincisprezece ani, desi profesorii si copila i-au reamintit de nenumarate ori Medicii avertizeaza ca au inceput sa se semnaleaza cazuri de Alzheimer la persoane cu varste de 40 – 50 – 60 de ani.

  • Femeie de 44 ani, diagnosticata cu Alzheimer. Varsta pacientilor afectati de aceasta boala a inceput sa scada!
  • Femeie de 44 ani, diagnosticata cu Alzheimer. Varsta pacientilor afectati de aceasta boala a inceput sa scada!

Shelley Sheppard, din Marea Britanie, are cinci fiice, cu varste intre cinci si cinsisprezece ani, un sot si pana de curand a avut grija de mama ei bolnava de cancer de plamani, care a murit in 2015. Familia a inceput sa se ingrijoreze cu multe luni in urma, cand Shelley a inceput sa uite o multime de lucruri, fiicele si sotul au tot rugat-o sa mearga la doctor, dar ea a dat vina pe viata stressanta pe care o duce si a refuzat orice consult medical.

De cateva saptamani, insa, Paul, sotul ei de 49 de ani, a inceput sa-I scrie dimineata, pe un sticker pe care-l lipeste de frigider, ziua, luna si anul in care ne aflam, astfel ca Shelley, care lucreaza inca, sa nu fie dezorientata cand pleaca la serviciu.

Shelley a inceput sa uite evenimente importante si intalniri dupa moartea mamei ei. S-a prezentat la medic dupa ce nu a participat la sedinta cu parintii a fiicei ei de 15 ani, desi toata lumea i-a reamintit, ca urma sa aiba loc in acea seara. “A fost ca si cum nimeni nu mi-ar fi spus niciodata nimic despre aceasta sedinta. Atunci m-am hotarat sa merg la doctor. Pana atunci, Paul imi tot povestea lucruri de care eu habar n-aveam, dar aveam impresia ca rade de mine. E senzatia ca omul pe care-l iubesti, te minte”,  a povestit Shelley pentru The Mirror.

Lui Paul, sotului ei, i-au dat lacrimile atunci cand a vorbit cu reporterul ziarului britanic: “Cand I s-a spus ca are Alzheimer, Shelley mi-a spus ca nu trebuie sa am grija de ea, pentru ca e dispusa sa se sinucida”, a povestit el. “Nu pot sa va descriu sentimentele pe care le-am avut cand am auzit vorbindu-mi asa. A fost o mama si o sotie extraordinara, a avut grija de noi, de fiecare in parte. De-acum e randul nostru sa avem grija de ea”, a mai spus Paul.

SHARE