Luptă în Afganistan pentru a-şi trata copilul bolnav: 'Tati este aici pentru tine!'

29 Mar 2018

Deşi a fost la un pas de a muri în urmă cu patru ani în Afganistan, s-a întors acolo pentru a lua parte la misiuni și pentru a câștiga banii necesari pentru a-şi putea ajuta băieţelul, grav bolnav.

  • Luptă în Afganistan pentru a-şi trata copilul bolnav: 'Tati este aici pentru tine!'

Darius, un băiețel în vârstă de trei ani, a fost diagnosticat la două luni cu tetrapareza spastică - o boală ce a apărut din cauza unor complicaţii la naştere.

Părinţii săi au dorit să-l ducă pe micuț la tratament în Statele Unite, iar costurile se ridică la 40.000 de euro. Pentru că nu au reușit să strângă aceşti bani, speră să reuşească să ajungă măcar în Germania, pentru un consult specializat,.

Băieţelul a urmat ore de terapie Vojta şi părea că totul decurge bine până în momentul în care a început să aibă crize de epilepsie, iar medicii au fost nevoiţi să înceteze tratamentul. Acum merge la logoped şi la şedinţe de kinetoterapie şi terapie senzorială.

Vasile Mihalcia, tatăl lui Darius - militar - a decis să plece în Afganistan, în speranţa că va reuşi să adune banii necesari tratamentului.

Bărbatul este pentru a doua oară în Afganistan. În 2014 a fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce vehiculul în care se afla a fost atacat cu un dispozitiv explozibil improvizat în timpul unei misiuni de patrulare.

“Am vrut să particip cu batalionul 30 pentru a-i sprijini să ducă misiunea cu succes la capăt şi pentru fiul meu Darius să îl ajut cu operaţia sau tratamentul din străinătate de care are nevoie. Tati este aici pentru tine şi cu siguranţă ne vom face auziţi”, a declarat celor de la Pro TV Vasile Mihalcia, caporal din Batalionul 812 Infanterie Bistriţă, din Afganistan.

Colegii caporalului din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ligii Militarilor Profesionişti au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia. Militarul şi soţia lui mai au doi copii.

SHARE