Olivia Steer despre soţul ei, Andi Moisescu, privitor la alimentaţia vegană: “El n-a sărit instantaneu în barca mea”

13 Oct 2017

Olivia Steer este una dintre persoanele publice arătate cu degetul şi blamate pentru convingerile sale că vaccinurile sunt nocive. Mulţi o condamnă, încredinţaţi fiind că, în România, scăderea drastică a numărului părinţilor care îşi vaccinează copiii îi este datorată. La cel mai recent val de mânie împotriva ei, care a avut loc (şi) pe reţelele de socializare, nu puţini au fost cei care i-au blamat şi soţul, Andi Moisescu: reproşurile aduse lui fiind de-a dreptul copilăreşti, de genul că ar trebui “să-I închidă gura” guralivei neveste. Moisescu a fost chiar “boicotat” în urmă cu câteva luni de agenţiile de publicitate, retrăgându-i-se sponsorizarea pentru emisiunea să de tradiţie, la Pro TV, “Apropo TV”.

  • Olivia Steer despre soţul ei, Andi Moisescu, privitor la alimentaţia vegană: “El n-a sărit instantaneu în barca mea”

Cert este că Andi Moisescu şi Olivia Steer au o familie frumoasă şi fericită, cu doi copii reuşiţi. Iar într-un interviu acordat “Formulei Aş”, în urmă cu ceva vreme, ea povesteşte şi cum l-a întâlnit pe soţul ei, şi de ce a adoptat regimul de viaţă vegan, şi dacă Andi face sau nu opinie separată în familie.

“Am putea să spunem că în povestea mea şi a lui Andi a existat un fir de argint, atât de lung şi de trainic, încât a reuşit să unească Oradea de Bucureşti şi să ne aducă pe noi doi împreună, aşa cum ne era destinul. Pentru că - gândeşte-te - eu am venit în­coace de la Oradea, dintr-un loc în care îmi aran­jasem deja viaţa, până în cele mai mici detalii, şi-ntr-un mod extrem de convenabil şi de confortabil: eram redactor-şef adjunct la săptămânalul "Biho­reanul", aveam un apartament de trei camere, al meu, personal, deşi nu împlinisem decât 25 de ani, aveam bani şi sta­bilitate, părinţii mei erau acolo, la fel şi prie­tenii... Şi, la un moment dat, am lăsat totul şi m-am mutat aici, în Bucureşti, un spaţiu care mi s-a părut extrem de ne­pri­mitor şi unde lumea era altfel decât eram noi, cei din Oradea, construiţi: oamenii de aici erau foarte grăbiţi, alergau încontinuu, erau lipsiţi de răbdare şi de afec­ţiune... În iureşul acesta m-am trezit că nici eu nu-mi mai găseam tihna. Era ca şi când tihna mea rămăsese aninată, cumva, în Oradea, iar eu eram aici, în Bucu­reşti, complet singură. Lucram, fireşte, la Pro TV, căci doar acesta fusese "pretextul" mutării, dar, în forul meu interior, nu înţelegeam ce-am căutat de-am venit, de ce mi se întâmpla mie asta, de ce se năpustise peste mine starea asta de degringoladă... Răspunsul la toate aceste întrebări a început să mi se con­tureze cam după o jumătate de an când, într-o zi, la o înregistrare, l-am întâlnit pe Andi. După care, încet-în­cet, nedumerirea a prins să se risipească şi am în­ţeles, în sfârşit, de ce a trebuit eu să vin din Oradea pâ­nă-n Bucureşti, de ce şi eu eram singură şi el era singur atunci când ne-am cu­noscut şi, din punctul ăsta, ghe­mul poveştii s-a ros­togolit lin, cuprinzându-i şi pe David şi Luca”, a povestit Olivia Steer pentru “Formula AS”.

“David avea doi ani şi jumătate, iar Luca era abia de patru luni în burtică, când eu am avut marea şansă să citesc "Studiul China", o carte de Colin Campbell, un doctor american, pe care o recomand din tot sufletul. Nu doresc să adopt un ton imperativ, dar aş spune că aceasta este o lectură esenţială, dacă vrei să înţelegi cum func­ţionează corpul uman, care e alchimia lui internă şi de ce cancerul e o opţiune, nu o damnare. În ori­ce caz, acest volum mie mi-a deschis ochii definitiv asupra realităţii. Aşa că, de unde până atunci, datorită lecturilor pentru Lavinia (sora Oliviei, care a murit din cauza cancerului), eram ovo-lacto-vegetariană şi mai mâncam şi peşte din când în când, brusc n-am mai putut să pun în gură nici brânză, nici lapte... De pe o zi pe alta, am devenit vegană. Toată lumea m-a avertizat că nu e bine să fac această trecere atât de abrupt, pentru că-l pot afecta pe copilul cu care eram însărcinată. Şi Andi a ridicat problema, dar convingerea mea a fost că pasul pe care îl făcusem nu era greşit şi s-a dovedit că am avut dreptate. Din clipa în care am adoptat dieta ve­gană, realmente eu am înflorit. Toate problemele mele - ameţeli, dureri de cap, stări de letargie, obo­seală inexplicabilă - au dis­părut ca prin farmec. Iar Luca, veganul lu' mama, a avut la naştere 4 kilo­grame şi e perfect sănătos! În ceea ce-l pri­veşte pe Andi, el n-a sărit instantaneu în barca mea, iar eu nu l-am presat în nici un fel, pentru că asta trebuie să fie decizia fiecăruia, însă, încetul cu încetul, şi probabil văzând şi efectele pozitive ale deciziei mele, a "cotit-o" şi el”, a mai spus Olivia Steer.

Interviul intreg il gasiti aici: http://www.formula-as.ro/2013/1075/lumea-romaneasca-24/olivia-steer-am-inteles-la-timp-ce-inseamna-sa-traiesti-sanatos-16569

SHARE