Profesoară premiată de Microsoft pentru modul în care predă limba română - video

05 Feb 2018

Mirela Tanc, o profesoară din Oradea este, în opinia reprezentanţilor Microsoft, unul dintre cei mai inovatori dascăli din lume!

  • Profesoară premiată de Microsoft pentru modul în care predă limba română - video

Filosofia profesoarei de limba română nu s-a schimbat de 20 de ani, de când a predat prima lecție, dar s-a adaptat vremurilor în care s-au născut elevii săi.

Ea a reuşit, prin metode simple, să facă lecţiile de limba română mult mai atractive. S-a folosit de pasiunea celor mici pentru un joc video şi i-a convins să citească mai mult şi să îşi dezvolte gândirea critică.

”Văzând că le place foarte mult să construiască în Minecraft, m-am gândit să le cer să recreeze o secvenţă dintr-un roman, dintr-o nuvelă, dintr-un basm. Iar pentru a o recrea, ei au trebuit să o documenteze. Cum? Citind ceea ce îmi doream eu. Aşa că eu mi-am atins scopul, ei s-au bucurat că se joacă”, spune Mirela Tanc, pentru Digi 24.

A înlocuit lucrările de control cu întrebări afişate pe un videoproiector, la care elevii răspund cu ajutorul telefoanelor mobile și, deseori, cu ajutorul tehnologiei, elevii discută cu profesori de pe alte continente.

”Eram la lecţia "Călin, File din Poveste". Doamna profesoară a avut ideea de a intra în direct cu o profesoară din Malaezia şi am avut de făcut un proiect despre tradiţiile de nuntă din România, iar doamna profesoară din Malaezia ne-a prezentat chiar nunta ei”, declară un elev de-ai săi.

”Am intrat prin intermediul Skype cu o scriitoare din Alaska care ne-a prezentat unul din basmele scrise de ea şi pe baza acelui basm am găsit asemănări şi deosebiri între basmele româneşti şi basmele ei”, adaugă o altă elevă.

Mirela Tanc a revoluţionat orele de limba română mulţumită unei profesoare din India. Şi-a făcut cont pe platforma Microsoft Education, unde mii de profesori din toată lumea comunică online și îşi prezintă stilul de predare.

În martie va avea ocazia să se întâlnească cu colegii virtuali, la un summit în Singapore.

”E un eveniment anual, cel mai mare eveniment de educaţie pe care Microsoft îl face la nivel mondial. E o infuzie nu numai de tehnologie ci şi de modalităţi iniovative de a desfăşura acest act didactic provocator”, a declarat Adela Bradu, manager comunicare Microsoft.

Alături de Mirela Tanc, Microsoft a premiat alţi 27 de profesori pentru curajul de a fi „diferiţi” la catedră.

SHARE