O româncă cere ajutorul autorităților pentru a-și recupera fata, de care a fost despărțită de soțul arab

05 Iul 2018

Adriana Al Otaiby avea 35 de ani când l-a cunoscut pe Mohammed, în România, Mohammed era arab și avea pe atunci 21 de ani. După ce el s-a repatriat, au continuat relația, online, timp de un an, apoi, în 2003 s-au căsătorit.

  • O româncă cere ajutorul autorităților pentru a-și recupera fata, de care a fost despărțită de soțul arab

Apoi Mohammed a plecat din nou înapoi în Arabia Saudită, după ce i-a expirat viza de ședere în România și nu s-au mai văzut pâna în februarie 2005, când ea a primit reușit să obțină viza de intrare a saudiților.

La început totul a decurs bine în relația celor doi. A rămas însărcinată, fiica lor, Hanna, s-a născut în Arabia Saudită, având dublă cetățenie, română și arabă.

Pe parcurs, Adriana a realizat că familia lui Mohammed nu va accepta niciodată că s-a căsătorit fără respecte tradiția islamică și că ea nu va recunoascută drept soția lui.

Relația Adrianei cu Mohammed s-a schimbat prin 2012, când ea și Hanna s-au întors în Arabia Saudită, după trei ani petrecuți în România. El a devenit foarte agresiv, iar Hanna avea doar șase ani când copilăria i-a fost schilodită, fiind nevoită să intervină între cei doi pentru a-și apăra mama. A fost lovită și îmbrâncită la rândul ei.

Pentru că nu mai suporta tratamentul la care erau supuse, Adriana și fiica sa au fugit la Ambasada României, însă susține că nu au primit ajutorul la care sperau, repatrierea.

Adriana a povestit că a fost arestată de poliția religioasă saudită, pentru că ea și fiica sa ieșieră din casă neînsoțite și au fost prinse în timp ce vorbeau cu un șofer de taxi. Ce a urmat a fost un adevărat coșmar, pentru că i-a fost pur și simplu smulsă copila din brațe.

”La Riad, femeilor nu li se permite să iasă neînsoțite din casă. Ele își așteaptă fratele, tatăl, soțul să le scoată afară, sunt exact ca niște animale de companie 

Am fost oprite de poliția religioasă. Mi-au smuls-o pe Hanna din brațe, am fost nevoită să-i dau drumul pentru că riscam să fie trântită cu fața de asfalt.

Ultimul lucru pe care mi l-a spus a fost ‘Mami, de ce îi lași să mă ia?’. Nu-mi dădeam seama cum de mai trăiesc. Nici acum nu știu”, a povestit Adriana, în cadrul emisiunii ”Totul pentru dragoste” de la Antena 1.

Și asta nu a fost tot. Românca spune că a fost închisă 51 de zile, timp în care, potrivit declarațiilor sale, a fost amenințată cu moartea pentru a ceda custodia copilei.

De atunci și până în prezent, Adriana a reușit să mai vorbească doar în secret cu fiica sa, asta întâmplându-se ultima oară în 2017, când Mohammed a aflat că acestea mai țin legătura.

Pentru că eforturile ei de a obține ajutorul autorităților române nu au dat niciun rezultat, Adriana a intrat în greva foamei timp de 28 de zile, până pe 29 iunie. Ea în continuare luptă pentru a-și recupera fiica.

SHARE