Cine este românul care face bani pentru Trump

25 Ian 2018

Ca orice afacerist serios, Trump nu-și mai gestionează afacerile, lăsând  munca cu cârca în seama altora, mai pricepuți, dar fără vreun tată care să-i împrumute un milion de dolari la pornire.

  • Cine este românul care face bani pentru Trump

Conform publicației hotel-online.com, Gabriel Constantin a fost numit director general al hotelului de cinci stele Trump International Hotel & Tower din Chicago, parte a reţelei hoteliere controlată de familia preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, după cinci ani de activitate în cadrul diviziei Trump Hotels.

Hotelul pe care îl va gestiona Constantin are 92 de etaje şi a fost inaugurat în 2008 și dispune de 339 de camere de hotel şi un turn cu 489 de locuinţe de lux.

Gabriel Constantin a intrat în industria ospitalităţii de la o vârstă fragedă, în afacerea familiei sale din Bucureşti. După ce şi-a obţinut diploma în finanţe şi management de la Universitatea Ecologică din Bucureşti, el a plecat în Dublin (Irlanda) şi Edinburg (Marea Britanie), unde a lucra în industria hotelieră între 1999 şi 2002. Din 2002 a plecat în America, mai exact în Greenville, Carolina de Sud, unde a gestionat spaţiul de evenimente al Westin Hotels, care genera anual 3 milioane de dolari.

În 2003 s-a mutat în Baltimore, unde a fost responsabil de dezvoltarea InterContinental Hotels. Aici el avea de gestionat un buget de peste 6 mil. dolari, dedicat mâncării şi băuturii. Între 2011 şi 2013 a fost director de operaţiuni al celebrei companii hoteliere Ritz-Carlton din Philadelphia, pentru ca în 2013 să intre în lanţul hotelier Trump.

A început ca manager al departamentului de „food and beverage“ la Trump National Doral, din Miami, a continuat ca director al hotelului Trump International din Washington, pentru ca din octombrie anul trecut să fie general manager al hotelului de cinci stele deţinut de familia Trump în Chicago.

SHARE