Mesajul unei tinere australience, din ultimele zile de viață, răpusă de cancer la 27 de ani

13 Ian 2018

Scrisoarea unei australience, care a murit la vârsta de 27 de ani, de cancer, a reușit să îi impresioneze pe cei care au citit-o prin claritatea cu care reușește să spună cum este să îți accepți moartea atunci când, în mod normal, ai trebui să ai toată viața înainte.

  • Mesajul unei tinere australience, din ultimele zile de viață, răpusă de cancer la 27 de ani

Holly Butcher, din New South Wales, Australia, a compus scrisoarea în ultimele zile de viață și și-a rugat familia ca ea să fie publicp după moartea sa, relatează The Independent.

Pe 4 ianuarie, Holly a pierdut lupta cu Sarcomul Ewing, o tumoră malignă osoasă foarte agresivă, cu incidență în special în rândul tinerilor.

”E foarte ciudat să-ți accepți moartea la 26 de ani. E unul dintre lucurile pe care le ignorăm. Zilele trec și ne așteptăm să tot vină altele, până când ceva neașteptat apare. Am 27 de ani acum. Nu vreau să mor. Îmi iubesc viața. (...)

Să lăsăm toate nefericirile de zi cu zi deoparte.. Ele par insignifiante atunci când privim viața ca pe un întreg. Apreciați sănătatea voastră și funcționarea corpului – chiar dacă nu  are mărimea pe care o considerați ideală. Apreciați-l așa cum este. Consumați mâncare proaspătă, dar nu deveniți obsedați de asta.(...)

Nu ratați experiențe pentru a vă cheltui toți banii pe lucruri materiale. Bucurați-vă de moment, nu e nevoie să îl înregistrați pe telefon. Viața nu trebuie trăită pe un ecran. Bucurati-vă de moment pentru voi, nu încercați să-l salvați pentru alții.(...)

Asta m-a ajutat să rămân în viața încă un an – un an pentru care voi fi întotdeauna recunoscătoare celor care au donat sânge, pentru că l-am petrecut aici, pe pământ cu familia, prietenii și câinele meu. Anul în care am avut unele dintre cele mai frumoase momente din viață”, a scris tânăra.

SHARE