Simona Gherghe: “Aveam o slăbiciune pentru rockerii pletoşi...”

19 Oct 2017

Simona Gherghe a recomandat pe Facebook prietenilor ei virtuali un articol scris de soţul ei, Răzvan Săndulescu, pentru republica.ro Sursa lui de inspiraţie a fost cazul băiatului din Cluj, Tudor, care a fost scos în afară unităţii de învăţământ din cauză că avea plete.

  • Simona Gherghe: “Aveam o slăbiciune pentru rockerii pletoşi...”

Întreagă postare a Simonei Gherghe este următoarea: “Răzvan, soţul meu, a fost şi el un adolescent rebel, cu plete. A avut probleme mari în şcoală din cauza asta şi a trebuit să schimbe liceul. Dar se întâmpla în anii '90. Se pare că, în unele şcoli, nu s-a schimbat nimic de atunci.  PS. Dacă l-aş fi cunoscut pe când avea părul lung, mi-ar fi plăcut de atunci  :)) aveam o slăbiciune pentru rockerii pletoşi...”

Răzvan Săndulescu scrie, printre alte amintiri, în articol, următoarele: “În anul de graţie 1992, eram singurul elev din tot liceul care refuza să se tundă. Rockerii mai mari, dintr-a 12-a, aleseseră să protesteze prin raderea completă a scalpului. Că la puşcărie. Această era şi aluzia mai mult sau mai puţin străvezie. Un fel de liceu, puşcărie la propriu a tinereţii lor”.

“România va fi mai luminoasă când nu va mai avea astfel de dascăli. Ei ar fi trebui excluşi din sistemul de educaţie, încă din anii 90. Eu vreau să le mulţumesc, însă, dascălilor adevăraţi care, uneori, şi-au riscat carierele pentru a încerca să schimbe ceva acolo unde profesau. Printre ei, doamna Missbach, doamna Ştefan, doamna Varoagea şi directorul Pascu, din Spiru Haret. Un liceu cu beton vechi şi trainic”, mai scrie Răzvan Săndulescu.

Întregul articol, aici: https://republica.ro/pentru-tudor-din-cluj-scos-din-clasa-din-cauza-părului-prea-lung-cel-care-mi-a-înviat-monştrii-adolescenţei

SHARE