Tânărul adoptat în Norvegia nu-și va putea cunoaște mama biologică, care și-a pierdut viața cu câteva zile înainte de revedere

07 Aug 2018

Adoptat pe când avea doar doi ani de către o familie din Norvegia, viața face ca un tânăr de 26 de să treacă printr-o nouă dramă, cea care i-a dat viaţă pierzându-și viața chiar cu două săptămâni înainte de a o revedea.

  • Tânărul adoptat în Norvegia nu-și va putea cunoaște mama biologică, care și-a pierdut viața cu câteva zile înainte de revedere

Csillag Imre, un român de 26 de ani adoptat în Norvegia, cerea ajutor, luna trecută, prin intermediul paginii de Facebook "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României", pentru a obţine informaţii care să-l ajute să-şi găsească rudele din România.

"M-am numit Csillag IMRE, născut pe data de 2 Octombrie 1992, în oraşul Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, România. La vârsta de 2 ani am fost adoptat de la Orfelinatul Cehu Silvaniei de către o familie foarte bună şi iubitoare din Oslo, Norvegia.

Doresc foarte mult să îmi găsesc familia biologică. Pe mama mea o chema Csillag Maria. Aveam un frate mai mare cu doi ani decât mine dar nu ştiu sigur dacă el a rămas în familia noastră sau a ajuns la fel în adopţie internaţională. Numele lui era Csillag Francisc.

În Norvegia am o sora adoptată tot din România de părinţii noştri norvegieni. Cu ceva timp în urmă, familia ei biologică a fost găsită aici prin intermediul acestei comunităţi. Sper din tot sufletul să fiu şi eu tot aşa de norocos! Vă rog foarte mult să mă ajutaţi şi pe mine de a-mi îndeplini acest mare vis, găsirea familiei mele", a scris Imre, în mesajul postat pe pagina de Facebook.

La scurt timp după publicarea mesajului, familia lui Imre a fost găsită. Mama lui biologică, Maria, o femeie sărmană, în vârstă de 45 de ani, locuia în comuna Nuşfalău, şi avea încă patru copii, trei dintre ei instituţionalizaţi.

Împreună cu părinţii adoptivi şi cu sora lui, şi ea înfiată din România, Imre a decis ca în luna septembrie a acestui an să vină în România pentru a-şi cunoaşte rudele.

La începutul acestei săptămâni, mama naturală a sfârşit într-un accident rutier.

Tragedia s-a produs în oraşul Şimleu Silvaniei, când, spun poliţiştii, şoferul unui TIR nu s-a asigurat corespunzător la ieşirea dintr-o parcare, a lovit-o cu partea dreaptă faţă pe femeia în vârstă de 45 de ani din comuna Nuşfalău, apoi a trecut cu roţile peste ea, conform poliţiştilor. Impactul i-a fost fatal femeii, care a decedat pe loc.

"Mama adoptivă a tânărului este cea care a început demersurile de căutare a familiei biologice, întrucât el nu cunoaşte limba engleză. Am informat-o despre tragedie şi urma să îşi anunţe fiul. Ne pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Chiar se pregăteau pentru vizita în România... urmau să-şi aducă ambii copii adoptaţi în ţară, la familii... vor veni, totuşi, deoarece mai au un copil adoptat tot din România, o fată de 22 de ani, care şi-a găsit familia tot prin intermediul paginii noastre", a declarat Ileana Cunniffe Băiescu, unul dintre administratorii paginii de Facebook.

SHARE