Un inginer român a hotărât, la 50 de ani, să devină din Andrei – Andreea

18 Noi 2017

Andrei are în jur de 50 de ani, este inginer și spune că dintotdeauna a avut o problema de acceptare a sexului cu care s-a născut. Nu s-a integrat niciodată nici în cercurile de băieți, nici în cele de fete, a fost dintotdeauna stingher și neadaptat.

  • Un inginer român a hotărât, la 50 de ani, să devină din Andrei – Andreea
  • Un inginer român a hotărât, la 50 de ani, să devină din Andrei – Andreea

Adevarul.ro relatează povestea acestui bărbat care și-a luat în sfârșit inima în dinți și a hotărât să nu mai țină cont de gura lumii și să urmeze medicamentația necesară pentru a deveni femeie.

„Eşti băiat şi chestia asta nu poţi s-o schimbi“, i-a spus mama lui în copilărie, văzându-I tulburările de adaptare, plus că, în acele vremuri, chiar nu putea face nimic să-l ajute.

„După vârsta de 40 de ani am început să am din ce în ce mai multă aversiune faţă de corpul meu, cred că ideea de a îmbătrâni într-un corp masculin mă înspăimânta. Nu m-am travestit niciodată complet, dar am purtat piese feminine de peste 20 de ani. De peste 10 ani nu port decât încălţăminte feminină. Mai port încă tricouri masculine, alternez. Cert e că revelaţia s-a produs în toamna lui 2013, atunci am aflat de cuvântul transgender şi am început să citesc pe subiect. Dar 100% sigură n-am fost decât după ce am început tratamentul hormonal. Atunci m-am simţit prima dată confortabil. Nu mai trăisem senzaţia asta de pe la 12-13 ani. Asumarea a fost grea. Dar efectiv nu mai aveam nimic, absolut nimic, de pierdut“, se destăinuie, pentru adevărul.ro, fostul Andrei, acum Andreia, ajunsă la 50 ani. 

Evident, că Andrei a avut și probleme cu găsirea unui loc de muncă. Dar, odată cu începerea transformării, și-a găsit un loc de muncă stabil, la un call-center, unde nu este nevoie să se întâlnească cu clienții față în fata.

„Încet-încet încerc să ies la lumină. Fizic, lupt cu adaptarea organismului. M-am îngrăşat un pic. Sunt mai obosită şi mai fără energie şi trebuie să dorm mai mult. În general, trec drept femeie pentru cei care nu mă cunosc. Fac epilare facială definitivă de peste 6 luni, e costisitoare şi dureroasă. Oricum, observ că oamenii îmi chestionează genul, probabil de la distanţă arăt destul de feminină, dar când mă apropii, mirajul dispare. Din spate am fost strigată «doamnă» chiar şi înainte de tranziţie, dacă aveam capul acoperit. Aş vrea să încep şi procesul pentru schimbarea actelor. Am «norocul» că, după aproape 2 ani de tratament hormonal, încă semăn cu poză de acum 5 ani. Sigur că mi-aş dori să nu mai semăn, dar din păcate efectele sunt relativ lente”, a mai declarat Andrei.

 

 

SHARE