Alertă de sănătate la nivel european. Atenție la porumbul congelat!

05 Iul 2018

La nivel european a fost declanșată o alertă sanitară, după ce nouă persoane au decedat în urma unei infecții cu listeria, confirmă Autoritatea europeană pentru siguranţă alimentară, potrivit presei britanice.

  • Alertă de sănătate la nivel european. Atenție la porumbul congelat!

În total, au fost raportate 47 de cazuri de îmbolnăvire în cinci state europene: Marea Britanie, Austria Danemarca, Finlanda şi Suedia, anunţă Digi 24.

Victimele s-au contaminat cu periculoasa bacterie după ce au mâncat porumb congelat, sursa contaminării fiind, după primele indicii, o fabrică de ambalare a porumbului din Ungaria.

Specialiştii ne sfătuiesc ca înainte de a consuma legume şi fructe congelate, fie că le folosim pentru salate sau sucuri, să le fierbem, pentru a evita contaminarea cu astfel de bacterii.

Listerioza este o infectie severa, provocata de consumul alimentelor contaminate cu germenul "Listeria monocytogenes". In ciuda faptului ca oricine se poate infecta, in cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Listerioza poate reprezenta un pericol redutabil pentru femeile insarcinate si pentru fat.

Aceasta boala poate avea ca si consecinte nasterea prematura, avortul sau nasterea unui copil mort. De asemenea, nou-nascutul poate fi grav bolnav daca el a fost infectat cu Listeria inainte de nasterea sa. 

Persoanele care au sistemul imunitar slabit au de asemenea un risc crescut de a face o forma severa a bolii. Printre aceste cazuri se numara persoanele care sufera de boli, precum cancer sau SIDA, si de asemenea, persoanele invarsta.

SHARE