Bacterioterapia - copilul tău luptă natural împotriva infecțiilor!

29 Aug 2016

Suntem aproape să ne luăm la revedere de la zilele de vacanță, începem să tropăim pregătindu-ne temeinic pentru școală, și nu e vorba doar de rechizite, care evident că nu vor fi pe placul profesorilor, reîncepe calvarul răcelilor...

  • Bacterioterapia - copilul tău luptă natural împotriva infecțiilor!

În colectivitate, și în special la școală, unde cei mic mai uită să se spele pe mâini, virozele au toate șansele să se răspândească temeinic și rapid.  De aceea majoritatea părinților sunt avizați că începerea unui nou an școlar vine aproape la pachet cu răceala celui mic, în diversele sale forme de manifestare, doar cu secreții nazale, cărora li se pot adăuga tusea, febra, sau chiar mai grav, transfornându-se în otite. 

Este adevarat că pe măsură ce copiii cresc în vârstă, nu se mai îmbolnăvesc la fel de des, sau febra nu mai e atât de mare și nu mai durează la fel de mult, dar motivele de îngrijorare nu dispar - bolile sunt mai numeroase, tulpinele virale se modifică mai des iar bacteriile devin mai rezistente la antibioticele prea des folosite și cu mult prea multa usurință.

Ce nu putem face este să excludem copilul din colectivitate, el trebuie să meargă la grădiniță sau la școală, dar în același timp le putem pregati organismul pentru a putea face mai bine față atacurilor virusurilor și bacteriilor, prin creșterea imunității.

Iată ce spune referitor la acest subiect doctorița Raluca Grigore, medic primar ORL, Spitalul Clinic Colțea:  “În momentul de față se găsesc  în farmacii foarte multe produse pentru creșterea imunității, este dificil de ales, și trebuie să aveți mare grijă. Utilizarea unor medicamente pe baze naturale nu înseamnă neaparat că acestea nu produc și rău organismului, de aceea trebuie să le alegeți nu pe acelea în ale căror prospecte nu se menționează nimic la capitolul efecte secundare, ci neapărati pe cele la care producatorul își asumă aceste efecte, pentru că asta înseamnă că înainte de punerea lor în vânzare, au fost subiectul unor studii clinice aprofundate. 

Putem stimula imunitatea specifică organismului prin administrarea unor produse ce conțin lizate bacteriene, de obicei 10 zile pe luna, timp de trei luni consecutive. De asemenea, se poate stimula imunitatea nespecifică administrand produse din plante timp de un an de zile. Evident, copilul nu va fi complet sănătos, garantat, pe toata durata anului școlar, dar dacă se evită infecția la nivelul nasului, rinoadenoidita, scade și riscul apariției otitei, iar cel mic.nu va mai trece dintr-o viroză în alta,  înlănțuindu-le, exasperant pentru părinți".

"O noutate în tratamentul infecțiilor respiratorii de tipul otitelor și adenoiditelor la copii este bacterioterapia - administrarea unor bacterii «bune, prietenoase»,care există în mod natural în nasul copiilor și care împiedică dezvoltarea bacteriilorr periculoase, responsabile de producerea otitei recidivante.

Pulverizate în nas, bacteriile "bune" crează un efect de barieră: restabilesc flora germenilor protectivi care sunt prezenţi în mod natural la nivelul nasului și gâtului, permiţându­-le să reacţioneze imediat în fața agresiunii germenilor patogeni. Când "respiri" bacterii bune, blochezi din primul moment atacurile germenilor responsabili de infecțiile tractului respirator.

Dacă această apărare este eficientă, atunci se inhibă multiplicarea intruşilor periculosi precum Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes (responsabili de infecţiile tractului respirator), protejând organismul de atacurile lor.

Bacterioterapia este, prin urmare, o armă în plus pentru protecţia tractului respirator împotriva infecţiilor şi diminuarea efectelor nedorite ale folosirii continue a antibioticelor", a mai declarat .medicul primar ORL Raluca Grigore.

______________________

RINOGERMINA este un spray nazal ce contine doua bacterii saprofite ale mucoasei nazale: Streptococcus salivarius 24SMBc și Streptococcus oralis 89a.
Aceste tulpini bacteriene apartin genului alfa-hemolytic, streptococcul saprofit, care reprezinta prima linie de aparare a mucoasei nazale si sinuzale si au functia de bariera biologica.
• Colonizeaza mucoasa nazala
• Nu sunt patogene
• Sunt foarte sensibile la antibiotice
• Nu determina toxicitate sistemica
• Nu determina sensibilizarea imunologica a organismului si nu duce la selectarea microorganismelor rezistente

Cum actioneaza
RINOGERMINA actioneaza prin crearea efectului de bariera, impiedicand contactul bacteriilor patogene cu gazda. Creaza un antagonism cu germenii patogeni in ceea ce priveste: aderenta la mucoassa, folosirea nutrientilor, ocuparea spatiului si restabileste flora normala bacteriana.

RINOGERMINA este indicata in:

– Tratamentul si prevenirea infectiilor rino-faringo- tubare (otite, rinosinuzite, adenoidite)
• Scade incidenta recaderilor OMA
• Creste rata de vindecare clinica

– Dupa tratamentul antibiotic sau administrarea locala nazala de antiseptice
• Pentru restabilirea florei normale saprofite a mucoasei

• Posologie: 2 puff de 2 ori/zi in fiecare nara, 7 zile consecutiv 3-5 luni
– Din oct/martie

SHARE