Un băiat s-a trezit din comă după ce părinţii au semnat pentru a fi deconectat de la aparate

08 Mai 2018

Un adolescent din statul american Alabama a revenit la viaţă la puţin timp după ce părinţii săi renunțaseră la orice speranță, semnând documentele prin care își dădeau acordul pentru a-i fi prelevate organele în vederea donării lor și a fi deconectat de la aparate, după ce a stat două luni în comă la spital, informează agenția de presă EFE.

  • Un băiat s-a trezit din comă după ce părinţii au semnat pentru a fi deconectat de la aparate

Trenton McKinley, în vârstă de 13 ani, a stat două luni în comă după ce a suferit un accident cumplit cu maşină, în timp ce călătorea în compania unor prieteni.

Băiatul a fost aruncat din maşină şi a suferit şapte fracturi craniene, autoturismul rostogolindu-se peste el. Mama băiatului a povestit că s-a îngrozit când l-a văzut întins pe brancarda salvării, şi când medicii i-au spus că fiul ei a fost mort timp de 15 minute.

Trenton a stat conectat la aparate două luni la aparate, având nevoie de asistență pentru susținerea vieții.

Medicii i-au abordat familia pentru a lua dificila decizie de a-i dona organele, gestul putând salva viața a cinci copiii care aveau nevoie de transplant.

Cu o zi înainte ca doctorii să-l deconecteze de la aparate şi când ambii părinţii semnaseră toate documentele necesare pentru donarea organelor, Trenton McKinley a dat semne de recuperare a conștienței.

Atât familia cât şi personalul medical au considerat "un miracol" această revenire la viaţă a minorului care, în pofida condiţiilor dificile, a dat semne de recuperare.

Băiatul suferă zilnic de convulsii, a slăbit 23 de kilograme de la accident, iar medicii au fost nevoiţi să-i scoată temporar jumătate din craniu în acest proces anevoios de recuperare.

SHARE