Biomania. Un chimist australian a demonstrat că şi alimentele bio sunt pline de coloranţi şi conservanţi!

22 Noi 2017

Un chimist australian a demonstrat că o serie de alimente bio - fructe precum afinele, ananasul şi bananele - au în compoziţie o mulţime de coloranţi şi conservanţi în starea lor naturală,  pe scurt, conţin E-uri.

  • Biomania. Un chimist australian a demonstrat că şi alimentele bio sunt pline de coloranţi şi conservanţi!

Scopul analizelor a vizat demonstrarea faptului că este greșit  atunci când se consideră că alimentele bio nu conţin chimicale și determinarea celo care se tem de chimicale să renunţe la exagerări.

”Există în ultimul timp o tendinţă printre oamenii care se ocupă de publicitate să descrie produsele naturale 100%, dar se înşeală foarte tare. Mi-am dorit să fac să dispară această frică de chimicale şi să le arăt oamenilor că produsele naturale apar din mecanisme şi structuri cu mult mai complexe decât cele obţinute într-un laborator”, a punctat James Kennedy, autorul studiului.

Fructele analizate în cadrul experimentului - banane, ananas, afine, căpşune, kiwi şi fructul pasiunii - nu au fost niciodată tratate cu insecticide sau cu alte substanţe chimice şi nici modificate genetic.  
     
Potrivit lui James Kennedy, bananele conţin, în starea lor naturală, cel puţin 12 E-uri - E460, E461, E462, E464, E466, E467, E515, E300, E306, E101, E160 şi E1510. Toate produse 100% natural. .
     
Din analiza făcută pentru ananas rezultă că acest fruct are cel puţin şapte E-uri – E 106a, E161b, E161c, E300 şi E307.

Cel puţin la fel de populare, căpşunele conţin E-uri din abundenţă - E236, E296, E160a, E161b, E161c, E140, E161d, E161e, E161g, E161h, E300, E307, E1510 şi E210. În total ar fi nu mai puţin de 12 E-uri.
     
”Unor oameni le pasă mult prea mult de ceea ce conţin alimentele pe care le mănâncă şi se îngrozesc numai când văd un E pe etichetă. Am analizat bananele pentru a le arăta oamenilor cât de naturală este o banană bio şi ce ingrediente cu reputaţie proastă conţine. Subliniez că toate ingredientele de pe listă sunt 100% naturale şi că nu este vorba de banane modificate genetic sau stropite cu pesticide, fertilizatori sau insecticide”, a declarat James Kennedy.
     
El a mai precizat şi că E-urile conţinute de aceste fructe nu au cum să fie dăunătoare pentru organismul uman, deoarece sunt prezente în cantităţi infime. 

”Următoarea mea carte, ”Combaterea chimiophobiei”, va fi publicată la sfârşitul anului 2017. Promit că ea va conţine următoarele: povestiri pe care le puteţi împărtăşi la prima întâlnire, matematică (dar puţin), chimie (dar nu prea multă). Voi explora rădăcinile chimiofobiei şi voi oferi soluţii tangibile pentru combaterea ei. Cartea mea este dedicată oamenilor educaţi care sunt interesaţi de un fenomen social, fascinant şi în creştere”, scrie Kennedy pe blogul său.

SHARE