Elon Musk susține eliminarea dreptului de vot pentru persoanele fără copii

Elon Musk susține eliminarea dreptului de vot pentru persoanele fără copii

Elon Musk a susținut, într-o postare pe Twitter, ideea eliminării dreptului de vot al persoanelor fără copii, scrie The Independent.

Musk a răspuns afirmativ unei serii de mesaje ale utilizatorului @fentasyl, care susținea că ”democrația este probabil nefuncțională pe termen lung fără a limita dreptul de vot la părinți”.

Schimbul de replici a avut loc în contextul în care Musk și-a continuat seria recentă de interacțiuni cu personalități de dreapta care sunt prezente pe rețeaua de socializare al cărei proprietar este.

Mesajele de la @fentasyl au fost ele însele un răspuns la o postare anterioară a lui Musk.

Sâmbătă, în comentariile de sub videoclipul unei organizații nonprofit islamofobe, în care comentatorii au insinuat că femeile albe singure transformă Franța într-o țară majoritar musulmană, Musk a afirmat: ”Cei fără copii au un interes mic în viitor”.

Aceste opinii nu sunt deloc surprinzătoare pentru Musk, care și-a exprimat de mult timp îngrijorarea cu privire la scăderea ratei natalității în SUA și la faptul că oamenii ”inteligenți” nu au suficienți copii, opinii despre care criticii au susținut că sunt la limita eugenismului.

În 2022, Musk, care a devenit tată pentru a noua oară, a scris pe Twitter că: ”O rată de natalitate în colaps este de departe cel mai mare pericol cu care se confruntă civilizația”.