Epidemie de vară la copiii mici: boala gură-mână-picior - cauze, simptome, tratament

22 Iun 2018

Boala mână-gură-picior este o afecțiune virală frecventă în rândul copiilor. Este determinată de un virus, din familia enterovirusurilor, iar frecventa ei crește în perioadele calde. Aparitia acestei boli are caracterul unor mici epidemii, dat fiind faptul că agentul patogen, un virus, este foarte contagios.

  • Epidemie de vară la copiii mici: boala gură-mână-picior - cauze, simptome, tratament

Boala mână-gură-picior apare cu precadere la copiii cu vârsta cuprinsă între unu și șase ani, risc maxim având copiii care trăiesc și participă în colectivități.

Boala se manifesta cu tabloul clinic general al afecțiunilor de tip viral, semnul tipic bolii fiind cel al unei erupții pe palme, tălpi, la gură și în gură. De aici vine și numele bolii. Primele bubițe apar la gură, urmează mâna și la final piciorul. În funcție de numărul leziunilor se poate evalua și intensitatea atacului viral. 

Simptome
Boala debutează brusc, cu febră mare, de 39-40 grade Celsius. Apar durerile de gât, mai ales datorită leziunilor care provoacă ulcerații la nivelul mucoasei bucale (atât pe limbă, gingii, dar și pe mucoasele faringelui). Copilul nu poate mânca și înghite cu mare greutate, ceea ce, combinat cu febra duce la deshidratare, principalul risc al bolii pentru copilul mic. 

Spray-ul ANTIVIRAL conține o combinație de extracte naturale din scoarță de stejar și rădăcină de lemn dulce care calmează iritația mucoasei bucale și ajută la regenerarea acesteia. Scoarța de stejar are un efect antiinflamator, astringent și antiviral, în timp ce rădăcina de lemn dulce inhibă aderența virală. În plus, dexpanthenolul din compoziția spray-ului stimulează cicatrizarea și vindecarea mucoasei bucale, astfel durerea este calmata iar copilul se poate alimenta.

Transmitere
Fiind foarte contagioasă, se transmite foarte ușor de la copil la copil, pe cale orală, prin secrețiile nazofaringiene, tuse, strănut și prin contactul direct cu obiectele contaminate (jucării, farfurii, căni, linguri, prosoape, lenjerie de pat). În plus, boala are o perioadă de incubație de 3-7 zile, copilul fiind contagios de la mijlocul perioadei de incubație, mereu înainte ca primele semne clare ale bolii să apară, ceea ce crește foarte mult riscul de transmitere.

O tabletă masticabila de Esberitox conține 3 substanțe active extrase din plante, care se completează în acțiune una pe cealaltă: tuia, echinaceea si indigoul salbatic. Combinația unică dintre acestea contribuie la funcționarea mai bună a sistemului imunitar. 

Formele de manifestare pentru boala gură-mână-picior scad cu vârsta. Peste vârsta de 7-8 ani se poate spune ca boala nu mai apare sau dacă totuși există se disimuleaza într-o gripă banală, erupția putand fi absentă sau redusă la doar cateva bubițe mici pe care nu prea le observă nimeni. 

Farmacia naturii
Dar, farmacia naturii vine intotdeauna in sprijinul parintilor iar Plantamed vine cu terapii inovatoare de la partenerii nostri externi pionieri in fitoterapie la nivel mondial.

De aceea se recomanda ESBERITOX pentru toti copiii cu boli contagioase, virale sau bacteriene pentru ca stimuleaza producerea de anticorpi, pentru ca scurteaza durata bolii si bolile sunt mai putin severe. Si Spray AntiVIRAL pentru pacientii cu angina virala sau bacteriana pentru pacientii cu boli infectocontagioase si eruptii pruriginoase, pentru ca este natural, calmeaza repede durerea, copiii se pot alimenta.

Mai multe despre remedii fitoterapeutice standardizate si testate clinic pe loturi mari de pacienti in bolile contagioase la copiii gasiti pe plantamed.ro - boli contagioase copii

SHARE