Pentru burtici si mamici. Cum contribuim la dezvoltarea unei flore stomacale sănătoase și echilibrate, din primele luni de viață

23 Iul 2018

În primele luni de viață, sistemul digestiv al bebelușului este extrem de sensibil, iar problemele digestive pot apărea foarte ușor.

  • Pentru burtici si mamici. Cum contribuim la dezvoltarea unei flore stomacale sănătoase și echilibrate, din primele luni de viață

Toți părinții se confruntă la un moment dat cu o problemă de digestie a celui mic, mai ales în primele trei luni, când apar colicii, și după vârsta de șase luni, când începe diversificarea, introducerea hranei solide în alimentația celui mic. Un bebeluș cu dureri de stomac va fi agitat, va plânge și, în multe cazuri, va refuza să mai mănânce.
 
O floră intestinală sănătoasă și echilibrată este esențială pentru menținerea și îmbunătățirea imunității, deoarece peste 70% din imunitatea naturală a organismului se află la nivelul florei intestinale. Astfel, menţinerea sau refacerea florei intestinale are o importanţă covârşitoare asupra sănătăţii.

De aceea administrarea de prebiotice, probiotice sau cel mai bine de simbiotice (asocierea dintre prebiotice şi probiotice) este foarte importantă, dacă se tinde spre o viaţă sănătoasă. 

Probioticele sunt bacteriile "bune”, care au capacitatea de a menține și de a restabili echilibrul florei intestinale și de a susține sistemul imun. Acestea favorizează echilibrul florei intestinale și îmbunătățesc activitatea barierei intestinale contra agenților patogeni externi. Totodată, probioticele stimulează sistemul imunitar în lupta contra infecțiilor de sezon. 

Prebioticele sunt substanțe nedigerabile care reprezintă un nutrient al probioticelor și favorizează dezvoltarea bacteriilor benefice (bifidobacterii și lactobacili), ceea ce determină un efect inhibitor asupra dezvoltării bacteriilor patogene, prevenind infecțiile. 

De aceea, Plantamed recomanda COMPLIFORA, pentru sugari, copii si adulti, o combinatie unica ce contine doi lactobacili si culturi vii de levuri.

Inovatia acestui produs consta in continutul celor doua tulpini de lactobacili – unul actioneaza in intestinul subtire si celalalt in intestinul gros – si este conform cu toate ghidurile europene de pediatrie.

Studiile europene au deminstrat ca folosirea Complifora de catre mamele cu alergie in timpul sarcinii si alaptare, scade incidenta alergiei la proteinele laptelui de vaca la copii.

Compliflora se recomanda intotdeauna impreuna cu antibioterapia in tratamentul diareei infectioase  pentru protectia florei intestinale

Compliflora este prezent pe piata romaneasca, in farmacii, in doua moduri de prezentare: sub forma de picaturi, usor de administrat la sugari si plicuri 4 in 1 pentru copii si adulti (incusiv gravide)

Se recomanda 
- în tratamentul bolii diareice acute prin stimularea răspunsului imunitar

- prevenirea şi tratarea eczemei atopice

- prevenţia şi tratamentul alergiilor

- in enterocolita ulceronecrotică.

- în alergii alimentare;

- în reglarea tranzitului instestinal;

- în tratamentul diareei infecţioase, inclusiv Clostridium dificile

Mai multe despre indicatii si modul de administrare pe plantamed.ro.

SHARE