Ți-e frig? Copii ăștia toarnă apă pe ei la -35°C - video

08 Ian 2017

Dacă v-ați zgribulit la cele câteva grade sub zero de afară, puteți să priviți cu invidie la copilandrii ăștia din Siberia, care chirăie de veselie aruncându-și pe cap găletușe pline cu apă. Afară, în momentul filmării, erau minus zece grade Celsius...

  • Ți-e frig? Copii ăștia toarnă apă pe ei la -35°C - video

"În urmă cu 18 ani ne-am adunat profesori, doctori și părinți să discutăm despre sănătatea copiilor. Răceau des, erau momente când la grădiniță în clasă erau doar un sfert din copii. Era clar că trebuia făcut ceva ca să îi facem mai puternici, mai rezistenți în fața virusurilor", spunea jurnaliștilor directoarea grădiniței siberiene.

"Atunci ne-a venit această idee, să creștem imunitatea copiilor prin aceste exerciții afară, în frig. Am testat mai întâi pe noi, apoi pe copii noștri. La început ne stropeam doar pe picioare, dar în câteva luni am fost în stare să golim găleata de apă direct pe cap", mai spune aceasta.

Grădinița e cunoscută acum sub numele "Pârâiașul" și călirea prichindeilor cu apă are loc tot timpul anului, atât vara, cât și iarna, indiferent de temperatura de afară, fiind oprită doar dacă bate vântul foarte tare. Chiar și la  -35°C!

 

SHARE