Cum poți slăbi sănătos? Nu contează caloriile sau dietele!

23 Noi 2017

În ciuda ideilor care se tot plimbă prin fața celor care doresc să slăbească, un factor hotărâtor în acest proces nu îl au caloriile sau dietele, ci cantitatea alimentelor consumate, susțin cercetătorii de la Brigham Young University (Utah, SUA), într-un studiu publicat în revista științifică Advances in Obesity, Weight Management&Control. 

  • Cum poți slăbi sănătos? Nu contează caloriile sau dietele!

Cercetătorii au cerut unui grup format din 61 de persoane să numere cu precizie numărul înghițiturilor, adică să contabilizeze de câte ori duc la gură tacâmul sau paharul cu diverse băuturi, exceptând apa, încercând o facă de cât mai puține ori.

Din 61 de persoane, timp de o lună, 41 au reușit să scadă cu 20 - 30% numărul înghițiturilor, un rezultat care a avut urmări în scăderea în greutate, subiecții scăpând în medie de 1,8 kg, încadrându-se în stadardului de pierdere în greutate în mod sănătos și rezonabil, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor  din SUA. 

Studiul confirmă ceea ce se știa deja: ceea ce face diferența este cantitatea mai mică de alimente. "Noi nu vă recomandăm înfometarea, ci pur și simplu să mâncați și să beți mai puțin", a declarat John West, conducătorul acestei cercetări. 

Principala dificultate a acestui regim este ținerea sub control a numărului înghițiturilor. În acest sens, autorii studiului au solicitat ajutorul departamentului informatic al universităților pentru a pune la punct o aplicație, disponibilă pe Android și iPhone, care să vină în sprijinul participaților pentru a contabiliza acest calcul. 

Autorii studiului speră să ofere astfel o soluție eficientă și ieftină celor 70% dintre americani supraponderali. Așadar, pur și simplui străduiți-vă să reduceți cantitatea de alimente din farfurie! Și un prim pas ar fi să renunțați la farfuriile imense, asemănătoare cu niște platouri! 

SHARE