Caz medical. O fetiță este alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi - video

11 Mar 2018

O fetiță de 18 luni din Minnesota suferă de o afecțiune foarte rară care îi provoacă iritații, băsici și urticarie de fiecare dată când pielea ei intră în contact cu apa, informează revista People.

  • Caz medical. O fetiță este alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi - video

Ivy Angerman a fost diagnosticată în octombrie cu urticarie acvagenică, o boală rară care îi irită pielea de fiecare dată când intră în contact cu apa, indiferent de temperatură.

Fetița simte o durere puternică, asemănătoare cu arsurile de gradul al III-lea când face baie, Reacția alergică poate dura de la 15 minute la o oră, iar singurele medicamente care o pot ajuta sunt antihistaminicele, la care fata începe deja să dezvolte imunitate, ceea ce înseamnă că în scurt timp nu vor mai avea efect.

”Încă nu ne putem obișnui cu ideea că are această boală. Ni se rupe inima. Înainte iubea să facă baie, acum țipă de fiecare dată. Simte de parcă ar suferi arsuri de gradul al III-lea. Spune că simte că arde. E greu de asistat la așa ceva ca mamă. Am încercat multe lucruri care să-i ușureze durerea, dar nimic nu funcționează”, mărturisește mama fetiței.

Singurul lucru cu care mama sa o poate ajuta e să o țină departe de apă cât mai mult timp posibil, așa că fetița face baie de două ori pe săptămână.

”Ne este foarte frică de ce va urma. Mă întreb dacă într-o zi nu i se va umfla gâtul când va bea apă. Nu știm dacă va merge la grădiniță sau ce job ar putea avea în condițiile astea”,  și-a exprimat termerile mama fetei.

SHARE