Australia, anomalie hormonală: o fetiță de cinci ani a intrat deja la menopauză

11 Oct 2017

Medicii australieni fac eforturi să înțeleagă procesul hormonal prin care o fetiță în vârstă de numai cinci ani a intrat deja la menopauză, după ce a avut prima menstruație la doar patru ani, relatează The New York Post.

  • Australia, anomalie hormonală: o fetiță de cinci ani a intrat deja la menopauză

Emily Dover a început să se dezvolte în mod deosebit față de ceilalți copii încă din primii doi ani de viață, iar diagnosticul medicilor a fost: pubertate precoce și boala Addison.

Mama lui Emily povestește că fetița a fost nevoită să învețe să se descurce cu problemele încă de la o vârstă fragedă și că nu a apucat să își trăiască deloc copilăria.

La vârsta de patru luni, Emily era dezvoltată deja precum un bebeluș de un an, cu toate că s-a născut perfect sănătoasă: „A continuat să crească. La patru luni o îmbrăcam în hăinuțe pentru bebeluși de 12-18 luni”, spune mama ei.

După un timp, fetița a început să aibă insomnii și dureri groaznice. Mama ei nu a reușit încă să îi explice lui Emily pe deplin ce se întâmplă cu ea și de ce corpul ei reacționează diferit decât cel al copiilor de o vârstă cu ea.

Practic, organismul micuței nu produce suficienți steroizi, ceea ce i-a declanșat toate problemele. După o serie de analize, medicii au descoperit și că fetița are în organism cantități de hormoni specifice femeilor însărcinate.

Pentru a contracara puternicele schimbări hormonale care au loc în organismul fetiței, medicii i-au recomandat un tratament cu hormoni, ceea ce înseamnă că Emily va trebui să facă injecții o dată la trei luni.

Mama ei a deschis un cont și o pagină de donații, pentru a strânge banii necesari acoperirii costurilor extrem de mari pe care le presupune acest tratament.

SHARE