Ce se întâmplă cu grăsimea pierdută atunci când slăbim

31 Mar 2018

Un studiu efectuat de oamenii de știință australieni a ajuns la rezultatul suprinzător că grăsimea nu se transformă în energie sau mușchi, cum se credea anterior, potrivit Iflscience.

  • Ce se întâmplă cu grăsimea pierdută atunci când slăbim

Din 150 de experți în sănătate, printre care medici, nutriționiști și antrenori personali, chestionați, ca parte a cercetării, doar trei au fost de părere că grăsimea este transformată în energie.

Totuși ideea că grăsimea este tranformată în mușchi este ”imposibilă”, pentru că încalcă legea conservării masei, spun oamenii de știință, care au demontat și teoria că grăsimea este eliminată prin colon.

Potrivit studiului, grăsimea este de fapt transformată în dioxid de carbon și apă.

”Expirăm dioxidul de carbon, iar apa este eliminată prin urină sau transpirație. Dacă slăbiți 10 kilograme de grăsime, mai exact 8.48 kilograme ies din corp prin plămâni, prin expirare, iar restul de 1.6 kilograme se transformă în apă. Cu alte cuvinte, aprope toată greutatea pe care o pierdem, o expirăm de fapt”, spun cercetători australienii.

Spre surprinderea multora, cercetătorii sunt de părere că aproape tot ce mâncăm este eliminat prin plămâni.

”Orice carbohidrat digerăm și aproape toate grăsimile sunt transformate în dioxid de carbon și apă”, subliniează oamenii de știință, care precizează că singurele alimente care ajung în colon nedigerate sunt fibrele dietetice. Restul sunt absorbite în sânge și organe.

SHARE