Nurofen = același conținut vândut pentru afecțiuni diferite?

26 Sep 2016

Compania Reckitt Benckiser produce medicamentul Nurofen, de pe urma căruia câștigă și bani, destui. Nurofen există în farmacii și este promovat intens pe la mai toate televiziunile ca tratament eficace și rapid împotriva migrenelor, durerilor de spate, durerilor menstruale, a celor de cap, provocate de stres... și doar modestia i-a făcut probabil pe producători să nu facă ambalaje pentru alte dureri, de tot soiul, fie ele și în cot sau chiar, scuzați expresia. în fund sau cur!

  • Nurofen = același conținut vândut pentru afecțiuni diferite?

Dar, există Noua Zeelandă și Comisia de Comerț din Noua Zeelandă, organizație ce a depus zece capete de acuzare împotriva filialei Reckitt Benckiser din această țară, dintre care opt vizează promovarea a patru tipuri de calmante sub diferite ambalaje, care oferă cumpărătorului "impresia generalizată că alină o durere specifică".

Comisia de Comerț din Noua Zeelandă informează, într-un comunicat remis media, că produsele Nurofen sunt comercializate în diferite moduri de prezentare, ca analgezice specifice împotriva migrenelor, durerilor de spate, durerilor menstruale și de cap provocate de stres, însă, indiferent de ambalaj, conținutul are aceleași ingrediente fiind la fel de eficiente în tratarea oricărui tip de durere specifică.

Compania farmaceutică Reckitt Benckiser a informat că va pleda vinovată la aceste acuzații în timpul procesului, a precizat sursa. În aprilie, compania farmaceutică a fost condamnată de un tribunal federal din Australia să plătească 1,3 milioane de dolari (1,1 milioane de euro) din aceleași motive pentru care este acuzată acum în Noua Zeelandă.

În Europa, lucrurile se mișcă mai greu, dar concluzia, mai ales după reacția producătorului, este că Nurofenul are același conținut, indiferent de ambalajul în care l-ați cumpărat de la farmacie!

SHARE