O companie acordă angajaților nefumători șase zile în plus de concediu plătit!

13 Noi 2017

O companie a decis să le acordă angajaților nefumători șase zile în plus de concediu plătit, la un an după ce aceștia s-au plâns că lucrează mai mult decât colegii lor fumători care ies în pauzele de țigară, informează The Telegraph.

  • O companie acordă angajaților nefumători șase zile în plus de concediu plătit!

Compania japoneză de marketing Piala Inc., cu sediul în Tokyo, a introdus acest beneficiu în luna septembrie, iar angajații s-au grăbit să profite.

''Unul dintre angajații nefumători din companie a depus o notificare la începutul anului spunând că pauzele de țigară creează probleme. Directorul nostru a văzut notificarea și a fost de acord așa ca nefumătorii să primească timp suplimentar în compensare'', a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Nemulțumirile în rândul nefumătorilor au fost generate de faptul că birourile companiei sunt situate la etajul al 29-lea al unei clădiri, iar fumătorii sunt nevoiți să meargă la demisol, fiecare pauză de țigară durând aproximativ 15 minute.

''Sper să încurajez angajații să renunțe le fumat mai degrabă prin stimulente, decât prin constrângeri'', a declarat Takao Asuka, directorul executiv Piala Inc, pentru Kyodo News.

Cel puțin 30 din cei 120 de angajați ai companiei și-au luat zile libere de când a fost introdus noul sistem, potrivit lui Matsushima, el însuși nefumător, care a folosit zilele libere pentru a merge cu familia la o stațiune termală.

Inițiativa a încurajat patru oameni să se lase de fumat, a adăugat acesta.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 21,7% dintre adulții japonezi fumează, procentul fiind mai ridicat în rândul bărbaților și al persoanelor mai în vârstă.

SHARE