O tânăra din Arad a murit după o operație de micșorare a stomacului

17 Noi 2017

Ramona Banu, din Arad, avea 39 de ani, era inspector de Resurse Umane și a mers la Timișoara, la Spitalul Județean, pentru o operație de micșorare a stomacului, pe cale laparoscopică. A murit la câteva săptămâni de la operație, iar prietenii ei spun că motivul decesului reprezintă o infecție intraspitaliceasca. Medicul curant al Ramonei neaga acuzatiile.

  • O tânăra din Arad a murit după o operație de micșorare a stomacului
  • O tânăra din Arad a murit după o operație de micșorare a stomacului

Moartea Ramonei este identică cu a unei alte aradence, care în urmă cu câțiva ani a murit exact în aceleași condiții, în urmă unei operații de micșorare de stomac, tot într-un spital din Timisoara.

Medicul curant al tinerei aradence, Amadeus Dobrescu, susține însă că au survenit complicații, deoarece Ramona a avut mari probleme de sănătate și că a suferit, în trecut, mai multe operatii.

„Pacienta a venit în urmă cu aproximativ două luni la mine, am operat-o pentru micșorare de stomac. Ea a mai fost operată în urmă cu aproximativ opt ani, și-a pus un inel gastric la Cluj, pe cale clasică, nu laparoscopic. Eu i-am scos anul trecut acel inel, pentru că a avut complicații, a erodat peretele. După aceea, ea a luat în greutate și a venit să facem operație de micșorare de stomac”, a declarat chirurgul timisorean.

Doctorul mai spune că după două săptămâni s-a internat din nou, pentru că dădea afară tot ceea ce mânca solid. Atunci, a fost supusă unei alte interventii.

„S-a reinternat după vreo două săptămâni, a avut ceva probleme, a mâncat, dar nu a respectat întocmai regimul și a revenit la spital. Am decis să transformăm operația din gastrectomie longitudinală laparoscopică în bypass gastric, o operație clasică, nu laparoscopică. De aici a pornit avalanșă de probleme. Ea mai fusese operată clasic, cu mult timp înainte, nu știu cine a făcut-o și când, dar a fost o intervenție clasică în sfera ginecologică, avea o incizie pe burtă, o histerectomie, care s-a soldat cu o hernie postoperatorie. Ea nu se mai putea alimenta, a dezvoltat o complicație după prima intervenție, din cauza statusului ei”, a spus medicul Ramonei pentru Libertatea.

 

 

 

SHARE