Pericol! Particule de plastic descoperite în sticle cu apă îmbuteliată, mai mari decât grosimea firului de păr

15 Mar 2018

Testele realizate asupra apei îmbuteliate de mari branduri producătoare au constatat că aproape toate conțin mici particule de plastic, informeaza BBC

  • Pericol! Particule de plastic descoperite în sticle cu apă îmbuteliată, mai mari decât grosimea firului de păr

În cadrul acestor testelor efectuate de Universitatea de Stat din New York au fost examinate 250 de sticle cu apa, achiziționate din nouă țări diferite. 

Rezultatul studiului a relevat prezența în apa îmbuteliată a unei medii de 10 particule de plastic per litru, fiecare fiind mai mare decât grosimea firului de păr uman. 

"Nu este vorba despre a arăta cu degetul spre companiile care îmbuteliază apă, ci de a demonstra că plasticul a devenit un material atât de răspândit în lumea modernă încât a invadat apa, și că acest lucru se întâmplă pretutindeni", a declarat Sherri Mason, profesor de chimie la Universitatea de Stat din New York. 

Până în prezent nu există dovezi concludente care să demonstreze că ingerarea particulelor de plastic ar fi dăunătoare, însă înțelegerea acestor implicații este în atenția mai multor studii. 

Contactate pentru a comenta rezultatele studiului, companiile implicate au insistat asupra faptului că produsele lor îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță și calitate, și atât!

SHARE