Pastele nu ingrasa! Sophia Loren avea dreptate...

04 Apr 2018

Pastele nu ingrasa, ba, dimpotriva, in anumite conditii, va ajuta sa scapati de cateva kilograme in plus, releva un studiu realizat de canadieni. Sophia Loren, frumoasa actrita cu forme apetisante, spunea, pe vremuri, ca “secretul siluetei mele sunt pastele”. Spre deosebire de alte vedete ale vremii, doamna Loren nu si-a iesit niciodata din forma, si-a pastrat numarul de kilograme de-a lungul vremii.

  • Pastele nu ingrasa! Sophia Loren avea dreptate...

Nutritionistii recomanda pacientilor, la inceperea unei diete, scaderea drastica a aportului de carbohidrati din alimenatie, convinsi fiind ca acestia sunt in mare parte “vinovati” de epidemia de obezitate, însă pastele nu merită o asemenea publicitate negativă, susţine o echipă de cercetători de la St. Michael's Hospital din Toronto, Canada, în urma unui studiu citat marţi de AFP şi UPI.

Spre deosebire de majoritatea carbohidraţilor ''rafinaţi'', care sunt rapid absorbiţi în fluxul sanguin, pastele au un index glicemic (IG) scăzut, ceea ce înseamnă că au drept efect o creştere mai lentă a nivelului glucozei din sânge.

Cateva conditii

''Studiul a descoperit că pastele nu contribuie la îngrăşare sau la creşterea cantităţii de grăsime corporală. De fapt, analizele au relevat chiar o mică scădere din greutate. Aşadar, contrar îngrijorărilor, poate că pastele ar putea face parte dintr-o alimentaţie sănătoasă, a declarat în cadrul unui comunicat de presă dr. John Sievenpiper, unul dintre autorii principali ai cercetării.

Conditia esentiala pentru ca slabirea sa aiba loc este ca pastele sa fie asociate, de asemenea, cu alte alimente cu index glicemic scăzut si sa fie mancate cu moderatie. ''Cântărind dovezile, putem spune acum cu încredere că pastele nu au un efect advers asupra greutăţii corporale atunci când sunt consumate în cadrul unei alimentaţii sănătoase', a adăugat Sievenpiper.

 

SHARE