Pastilele de slabit, o sarlatanie? Explică doctor Simona Tivadar

24 Feb 2018

DrSimona Tivadar, medic primar diabet şi boli de nutriţie, în stilu-I ironic binecunoscut, dezvăluie, într-o postare pe Facebook, care este efectul asa-numitelor “pastile de slăbit”. Profitând de faptul că publicul nu știe care sunt adevăratele proprietăți ale substanțelor descrise pe etichete, sunt vândute pe piață diverse “suplimente alimentare”, care au efectul “apei de ploaie”. În rândurile de mai jos, veți descoperi sub ce denumire sunt vândute doar câteva dintre aceste suplimente, despre care se crede eronat că au efect de slăbire.

  • Pastilele de slabit, o sarlatanie? Explică doctor Simona Tivadar

“Vă propun trei remedii miraculoase pe care le-am descoperit recent, unul mai eficient decât altul, de te și miri că obezitatea afectează o treime din omenire:

-Diet Stars: conține crom, vitamine, acid citric și extract de șofrănel. Cum primele sunt apă de ploaie, probabil șofrănelu' ăsta e arzătorul de grăsimi atât de puternic încât o cură de 60 zile echivalează cu "6 luni de sport intens", categoria aruncarea cu privirea sau altele la fel de intensive. Cică riscul e să dai în anorexie dacă le folosești mai mult ori îți trece prin cap să ții o dietă asociată tratamentului mirobolant, cum au pățit femei de 100-120 kg care au devenit "anorexice de 30 kg în 60 zile". E clar că definiția anorexiei nu e pentru toată lumea aceeași, de exemplu eu o iau in considerare sub 45 kg, nu sub 90, dar definițiile sunt ca regulile, făcute doar ca să fie încălcate. Vă recomand și marmelada revolutionară DietStart, care ia celulita cu mâna împreună cu "rușinea să te dezbraci în public", deși ultima mi se pare o cale sănătoasă de a te feri de procese pentru ultraj. Mâncați deci marmelada anticelulită doar atunci când ați strâns destui bani pentru operații estetice, schimbarea identității și un apartament în alt oraș, altfel dezbrăcatul în public nu e taman recomandabil. La finalul promoției la acest minunat remediu se află totuși o atenționare: " DietStars nu are absolut nici o proprietate terapeutică ". Românește spus, ești proastă ca noaptea dacă ai crezut tot ce au scris în cele 3 pagini de reclamă deșănțată la produs. Apreciez onestitatea și tupeul producătorului, deși par calități oarecum paradoxale când vinzi praf de pe tobă și paie de slăbit.

- Anorex natural: conține papaya, roiboos, borojo, ceai verde, maté și un extract de cactus. Ăsta ultimul o fi secretul, că roiboos, papaya, ceai verde și mate beau toată iarna în formă de ceaiuri prin ceainăriile din oraș si m-a ferit Dumnezeu de anorexie; iar borojo ăla cică e afrodisiac, îl luați pe proprie răspundere; dar să știți că hărțuirea sexuală se pedepsește deși, iată, șarlatania nu. Eu nu știu să se extragă din cactuși altceva decât mescalina (un alcaloid halucinogen), dar nah, e preferabil să aveți o scuză la ședința de strip tease pe care o veți oferi colegilor de birou.

- LibraMed, un produs destinat "supraponderabilității și obezitații" adică oamenilor care, deși sunt grași, plutesc necontrolat prin aer la cea mai ușoară adiere de vânt, știut fiind că atunci când ești supraponderal devii și supraponderabil. Produsul contine polizaharide care se transformă in gel (presupun că niște pectine, ca cele folosite la fabricarea chiselurilor, jeleurilor și dulceții) și "reduce vârful glicemic postprandial", scăzând și nivelul de insulină. Cum ar veni, un fel de lipici care se așează pe mațe și nu mai permite absorbția rapidă a glucidelor (1gr=4kcal); iar dacă se absorb lent le scade numărul de calorii fiindcă obosesc probabil absorbindu-se. În schimb proteinele (1gr=4 kcal) și lipidele (1 gr =9 kcal) trec, țuști! prin această barieră de marmeladă și slăbești. E scris adânc, nene Dumitrache! Păcat că îți pierzi și supraponderabilitatea deodată cu kilogramele, ai fi putut economisi mulți bani la transport, ca să ai de dat pe minunatele tablete de slăbit naturale și naturiste, ponderabile și profitabile, cu efect garantat și nepedepsit conform legii”, a scris doctor Simona Tivadar.

 

SHARE