Arsenic, mercur, pesticide și substanțe cancerigene, în orice plic de ceai!

08 Noi 2017

Cei mai bun, într-o toamnă cu frunzele devălmășite de pale de vânt, peste care mai trece și-o burniță, decât o ceașcă de ceai fierbinte? Una de vin fiert, ar spune cei care devin mai vorbăreți după o gură de alcool...

  • Arsenic, mercur, pesticide și substanțe cancerigene, în orice plic de ceai!

Totuși, pentru băutorii de ceai este de semnalat faptul că rezultatele unei cercetări efectuate de publicația franceză ”60 Millions de consommateurs” au scos la iveală faptul că, în Franța, în absolut orice plic de ceai, negru sau verde, bio sau nu, a fost detectată prezența a nu mai puțin de 17 substanțe pesticide.

Au fost testate 26 de soiuri de ceai diferite, vândute pe piața franceză, iar concluzia a fost că absolut toate, e adevărat, în proporții diferite, conțin urme de pesticide.

De unde provin aceste pesticide? Din cadrul procesului de producție, foile de ceai, odată recoltate, nu mai sunt spălate pentru a nu se pierde aromele.

Totuși, pesticidele, în cantități ce se află în limitele autorizate, nu sunt cea mai mare problemă.

Rezultatele de laborator au indicat faptul că în plicurile de ceai se mai găsește arsenic, mercur și alcaloide - o substanțe naturale, dar toxice pentru organismul uman, considerate a fi carcinogene.

Recomandarea celor de la ”60 Millions de consommateurs”, pentru a nu suferi intoxicări în urma consumului de ceai, este să schimbați destul de des produsul consumat.

Dacă analizele efectuate produselor de pe piața franceză au relevat asemnea rezultate, vă dați seama cum se prezintă ele pe cea românească...

SHARE