Placinta recomandata de medicul nutritionist Mihaela Bilic

20 Ian 2018

Doctorul Mihaela Bilic promoveaza, de ani de zile, moderatia in alimentatie. Nu exclude niciun produs alimentar in regim, ci recomanda micsorarea portiilor si cumpatarea, indiferent de orice mancare ar fi vorba. Motivul este simplu: este greu, daca nu imposibil, sa te abtii de la alimentele care iti plac toata viata.

  • Placinta recomandata de medicul nutritionist Mihaela Bilic

Dupa infometare, revenirea la vechiul regim de viata inseamna recastigarea kilogramelor pierdute si castigarea altora, suplimentar, deoarece organismul isi va face "stocuri" ca sa nu fie luat prin surprindere in cazul unei noi perioade de infometare. Iata o reteta de placinta recomandata de dr. Bilic. Evident, secretul este sa nu mancati singur(e) toata tava, intr-o zi.

"Plăcinta cu iaurt, un desert post-sărbători
Când eram copil știam că există plăcintă cu brânză, cu mere, cu dovleac...dar nu și cu iaurt. Nu stiu daca ea a aparut din saracie, pe vremurile cand faceam snitel din parizer si prajitura Inka, dar stiu ca e o inventie tare buna!

Cu un pachet de foi de plăcintă, o găletușă de iaurt gras și câteva ouă poți deveni o gospodină desăvârșită, care să-și răsfețe prietenii sau familia cu o plăcintă aburindă și bine rumenită. Exact asta am făcut și eu acum, după consistentele Sărbători de iarnă. Și vă promit că nu e cremă mai fină decât iaurtul coagulat cu un pic de ou. Iar zahărul sau mierea merită puse la sfârsit, sub forma unui sirop, cât să îndulcească doar un pic compoziția.

E drept că nevoia te învață iar la capitolul mâncare imaginația și soluțiile sunt fără limite când vine vorba să faci ceva bun din nimic...sau mai bine spus din ingrediente simple. Acum, că tot v-am deschis apetitul de dulce, vă amintiți de banalele friganele? Oricine are în casă pâine, lapte, ou și un pic de zahăr din care poți să faci la repezeală un desert de criză.

Asta e avantajul că am fost săraci, știm să ne descurcăm în orice condiții. Iar iaurtul nu a fost niciodată mai gustos și mai bine pus în valoare decât în plăcintă Iar data viitoare o să-i pun și stafide, nu are ce să fie greșit!", a scris doctorita Bilic.

SHARE