Raed Arafat o acuză pe Olivia Steer de dezinformare și manipulare în cazul informațiilor despre vaccinul rujeolei

06 Mai 2018

Raed Arafat, Secretar de stat în ministerul de Interne, consideră că noua teorie lansată în spațiul public de Olivia Steer, privitoare la inexistența unui virus al rujeolei, este o dezinformare ce poate costa vieți.

  • Raed Arafat o acuză pe Olivia Steer de dezinformare și manipulare în cazul informațiilor despre vaccinul rujeolei

Ce a scris Olivia Steer pe pagina sa de Facebook

"După aproape cinci ani de luptă grea provaccinistă, prin eforturile comune ale tuturor miniștrilor Sănătății, premierilor, medicilor cu state vechi de plată la producătorii de medicamente, blogggeri-ilor cumparați pe 5 lei, mass-media, pe 10 lei, cât și trollilor ce se gudură la o bere și un mic, rata vaccinarii împotriva rujeolei a ajuns sub 45%, la nivel de țară!

E vorba de acea boală ce se credea că ar fi provocată de un virus, dar a cărui existență nu a putut fi dovedită de niciun cercetator / biolog / virusolog / imunolog, în ciuda premiului de 100.000 euro pus în joc, de un biolog neamț. Drept pentru care, în lipsa oricăror probe științifice, Curtea Supremă din Germania a decretat că 'rujeola nu există', iar că vaccinarea s-a făcut din 'motive sinistre'", a scris, Olivia Steer, la mijlocul acestei saptamani.

Ce s-a petrecut, de fapt, la Curtea Supremă din Germania

Postarea Oliviei Steer a fost preluată pe nemestecate de mai multe publicații, distribuindu-se rapid în mediul online.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a simțit necesar să ofere explicații despre cazul la care face referire Steer, făcând totodată un apel către populație pentru a se informa din surse credibile pentru a lua decizii pe baza unor informații eronate.

"Revenim la afirmațiile iresponsabile împotriva vaccinării copiiilor împotriva rujeolei. Vă rog să vă informați direct din surse credibile și să nu vă lăsați induși în eroare, întrucat cazul respectiv este celebru, iar decizia Curții Supreme Germane nu se referă la existența sau nu a virusului, ci la un pariu pus de un antivaccinist, care a promis 100.000 de euro celui care îi va prezenta un singur articol științific care să conțină dovezi asupra existenței virsului rujeolei.

Este cazul Bardens vs. Lanka, prin care Bardens a solicitat plata sumei, întrucât el înaintase șase articole științifice care probează existența virusului rujeolei! Prima instanță a dat dreptate lui Bardens și a cerut executarea plății sumei de 100.000 euro, Lanka contestând decizia la o curte superioară.

Curtea Supremă a stabilit ca Lanka să nu mai plătească  pariul, pentru ca era dreptul lui sa decidă dacă probele înaintate de Bardens sunt satisfăcătoare exigențelor sale, însă instanța supremă germană nu a stabilit, nici nu avea competențele necesare, că virusul nu ar exista.

Mai mult în cadrul procesului s-au folosit mai argumentat faptul că Bardens a prezentat șase articole, care prezentau în mod coroborat probele necesare dovedirii existenței virusului rujeolei, iar Lanka a explicat că solicitarea sa viza doar un singur articol, care să conțină toate dovezile, acesta fiind un joc de cuvinte cu dublu înțeles în limba germană", a explicat Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook, punând la dispoziția cititorilor mai multe linkuri de unde se pot afla mai multe informații despre acest subiect.

_____________________

Raed Arafat spune că astfel de manipulari ale faptelor pot influența oamenii să nu-și vaccineze copiii.

"Din păcate o astfel de manipulare și dezinformare poate costa vieți inocente, inducând părinții în eroare. Vedem cum mor copii nevaccinați când remediul există și nu-l administrăm. Problema nu este numai în România, ci în mai multe țări care au luat deja măsuri dure ca să prevină decesele.

Nu sunt fan al producătorilor de medicamente, însă nici nu putem nega că unele medicamente sunt vitale când sunt folosite corect și la momentul potrivit pentru motivul potrivit. Vaccinarea a salvat sute de mii, daca nu chiar milioane, de vieți începând cu secolul trecut, aceasta a făcut posibila prevenirea unor boli extrem de grave precum poliomielita, ale cărei efecte le vedem încă la persoanele care au suferit de aceasta boala cumpliă în copilarie. Acum. în anul 2018, se încearcă să se convingă părinții că vaccinarea nu este necesara, că este periculoasă și că virusul rujeolei nu există. (...)

Nu mai ascultați poveștile personale, care sunt construite pe cazuri medicale care nu au de a face cu efectul vaccinării. Da, vaccinul poate avea efecte adverse, ca orice medicament, însa efectele adverse nu includ autismul și altele, vehiculate de persoane necunoscătoare, chiar dacă ele sunt cu bune intenții, uneori. Gândiți-vă ce faceți dacă refuzați vaccinarea și copilul d-voastra cade victima unei boli pe care puteați să o preveniți foarte ușor prin vaccinare!

Știu că iar or să intre toți antivacciniștii să ne spună că nu avem dreptate și că nu este așa cum zicem, însă datoria unui medic este să avertizeze și să explice, iar obligația d-voastra este să vă informați corect înainte de a lua o decizie care să vă coste viața copilului dumneavoastră!", a conchis Raed Arafat.

SHARE