E delicioasă și îți îmbunătățește performanțele intelectuale!

08 Aug 2016

Lista beneficiilor aduse sănătății de consumul acestei mirodenii este în creștere, dar cea mai surprinzătoare descoperire a oamenilor de știință este faptul că îi stă în putere să te facă mai deștept!

  • E delicioasă și îți îmbunătățește performanțele intelectuale!

Cum te-ai putea gândi la cine știe ce plantă exotică, trebuie făcută precizarea că este vorba de scorțișoară, iar confirmarea acțiunii sale pozitive asupra inteligenței a fost confirmat de rezultatele obținute de cercetători în cadrul unui recent studiu efectuat la Rush University din Chicago. Deocamdată pe șoricei de laborator!

Experiențele au decurs în următorul mod. S-au adunat la un loc mai mulți șoricei prostuți, cu rezultate extrem de slabe la testul în care ar fi trebuit să învețe în urma experienței traseul către ieșirea din labirint. 
După o lună de tratament, cu scorțișoară, prostuții și-au îmbunătățit performanțele, și, învățând, au reușit să găsească drumul către libertate în același timp ca și semenii lor geniali, aproximativ 60 de secunde, față de 150, cât aveau nevoie anterior experimentului.

În privința scorțișoarei, lucrurile bune nu se opresc aici, la îmbunătățirea funcționării creierului, ea produce scăderea nivelului de zahăr în sânge și reduce riscul de ulcer și de sindrom de intestin iritabil.

Specialiștii spun că scorțișoara e prietenă bună și cu tenul, atunci când e aplicată pe piele, într-un amestec cu scorțișoară. 
Și ca să supralicităm, albește și dinții!

Ce uită să spună specialiștii citați e că nu trebuie să exagerați acum, genialitatea, e dovedit, are și părțile ei proaste!
 

SHARE