Remedii naturale pentru boala secolului - insomnia

25 Mai 2018

Tulburarile de somn reprezinta unul dintre principalele simptome ale asteniei de primavara. Dar astenia nu este singura cauza a lipsei somnului. Un studiu realizat de Centrul European de preventie si control al bolilor a aratat ca incidenta tulburarilor de somn a crescut dramatic in ultimii ani si insomnia este pe cale sa devina una dintre marile probleme ale secolului.

  • Remedii naturale pentru boala secolului - insomnia

De ce? Pentru ca somnul este un ingredient vital, absolut necesar pentru functionarea optima a corpului si a mintii. Atunci cand somnul este inadecvat si calitatea sa este compromisa, organismul nu poate actiona la capacitate maxima si multe dintre sistemele sale sunt afectate in mod negativ.
Vestea buna este ca solutia acestor probleme se afla in farmacianaturii.

Valeriana sau gusa-porumbelului

De peste 4.000 de ani, valeriana a fost mult utilizată în medicina populară, atât în Asia, cât şi în Europa, ajungând ca efectele terapeutice să fie general recunoscute, astfel că, în prezent, consumul pe glob să ajungă la circa 300.000 de tone de rădăcini. Încă din timpul romanilor se considera că valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii în tratarea tulburărilor nervoase şi cardiace şi a bolilor fizice asociate cu acestea.  

Cunoscută și drept gușa-porumbelului sau odolean, valeriana este un remediu naturist extrem de eficient în tratarea diverselor tipuri de tulburări emoționale, dar și în calmarea unei serii întregi de dureri și afecțiuni. 

Roinita si conuri de hamei

Frunzele de roinita au efect usor sedativ si de ameliorare a starii de spirit, de aceea pot fi folosite pentru a trata problemele de somn, anxietatea, depresiile si traumele emotionale. Grecii numeau roinita inca de acum 2000 de ani "elixir de viata lunga", datorita actiunii ei benefice asupra oboselii intelectuale, a insomniei, a nevrozelor, sau pentru calmarea tahicardiilor. Roinita are efecte excelente contra insomniei şi a migrenelor. Este un leac natural verificat impotriva asteniei de primavara si impotriva asteniei in general. Preparatele din roinita au efecte remarcabile in reglarea activitatii sistemului nervos.

De aceea, extractul din aceste plante, standardizat si testat clinic in combinatia cu extractul uscat din conuri de hamei din Sedacur, este recomandat de  medicii germani ca cea mai buna alternativa la medicamentele de sinteza folosite pentru tratarea tulburarilor de somn si in calmarea starilor nervoase. 

Fitoterapia fara dependenta, fara somnolenta

Plantamed  recomanda Sedacur - plantamed.ro/sedacur-forte/ - remediu fitoterapeutic efectiv si sigur pentru tulburarile de somn. 

Cu ajutorul combinatiei de valeriana, roiniță si conuri de hamei, efectul sedativ se instalează imediat calmând stările nervoase și ameliorând tulburările de somn. Prin instalarea rapidă a efectului sedativ contribuie la relaxare si nu determină dependență, somnolență în timpul zilei si nu interacționează cu alcoolul sau alte medicamente.

Sedacur forte, produs standardizat si testat clinic de specialistii de la Schaper&Brummer este recomandat de  medicii germani ca cea mai buna alternativa la medicamentele de sinteza folosite pentru tratarea tulburarilor de somn si in calmarea starilor nervoase. 

Mai multe informatii aflati pe www.plantamed.ro
 

SHARE