Studiu. Luăm degeaba vitamine, o risipă de bani

02 Iun 2018

În speranţa că vor fi mai bine protejați în fața bolilor și că își vor prelungi viața, milioane de persoane iau, zilnic, vitamine. Un nou studiu efectuat de-a lungul a cinci ani, concluzionează că suplimentele de vitamine nu numai că sunt, de fapt, bani cheltuiți degeaba ci ne și pot crea probleme de sănătate!

  • Studiu. Luăm degeaba vitamine, o risipă de bani

O echipă de studiu de la Spitalului St. Michael din Toronto au evaluat 179 de studii clinice, publicate între 2012 şi 2017 - cercetări care vizau impactul unei game de vitamine şi minerale, printre care calciu, vitamina D şi vitamina C asupra bolilor cardiace, accidentelelor vasculare cerebrale şi, în general, asupra tuturor cauzelor de deces.

Conform rezultatelor studiului, niciuna dintre vitaminele menționate amintite anterior nu a  produs vreun beneficiu semnificativ în reducerea acestor afecţiuni.

Singurul care a avut ceva efecte pozitive în prevenţia atacului cerebral a fost acidul folic. În schimb, vitamina B3 şi antioxidanţii ar putea chiar creşte riscul de mortalitate, se mai arată în cercetare.

Oamenii de ştiinţă cred că pentru a obține cu adevărat ceea ce ne dorim, în locul vitaminelor, cel mai bine ar fi să urmăm o dietă echilibrată, cu alimente neprocesate, cât mai naturale, şi ne îndeamnă să nu dăm banii pe suplimente inutile.

Evident, rezultatele studiului nu se aplică persoanelor care au astfel de carenţe în organism.

SHARE