BBC. Posibil tratament împotriva chelirii, descoperit întâmplător de un medic britanic

09 Mai 2018

Un posibil tratament împotriva chelirii a fost descoperit întâmplător, la folosirea unui medicament utilizat de obicei pentru a trata simptomele osteoporozei, informează BBC News.

  • BBC. Posibil tratament împotriva chelirii, descoperit întâmplător de un medic britanic

Way-316606 a fost conceput în vederea inhibării producerii de către organism a unei proteine, SFRP1, care blochează dezvoltarea unor țesuturi, inclusiv a țesutului osos, și era folosit până acum doar în tratarea osteoporozei.

Medicul Nathan Hawkshaw, de la Universitatea din Manchester, este de părere că suprimarea acestei proteine ar putea avea efecte vizibile și în cazul persoanelor care chelesc.

Studiul lui Hawkshaw, publicat în PLOS Biology, a fost efectuat într-un laborator, folosind mostre de foliculi de păr de la 40 de bărbați. Medicul a declarat că este nevoie de un tratament experimental pentru a verifica dacă, într-adevăr, medicamentul respectiv este eficient în a stopa chelirea.

”Pierderea părului este foarte frecventă și poate duce la daune emoționale, la pierderea stimei de sine și a încrederii. Pentru cei care se confruntă cu calviția, tratamentele nu au întotdeauna rezultatele așteptate. Nu este un tratament universal eficient. De aceea, acest studiu este foarte interesant, însă este nevoie de o cercetare mai aprofundată înainte de a începe să folosim acest tratament împtoriva chelirii”, declară Asociația Britanică a Dermatologiei.

În prezent, doar două medicamente sunt utilizate împotriva chelirii, însă acestea nu sunt chiar întotdeauna eficiente și, în plus, au efecte adverse, așa că mulți dintre cei care se confruntă cu această problemă preferă să apeleze la implantul de păr.

SHARE