Tratamentul autismului, o nouă tehnică dă rezultate! ”Avem acum doi copii plini de bucurie și iubire!”

30 Oct 2017

Părinții unor gemeni bolnavi de autism sever susțin că au descoperit o metodă care le-a îmbunătățit considerabil starea copiilor, și au speranța că, dacă vor continua în același ritm, gemenii se vor vindeca în totalitate, informează BBC.

  • Tratamentul autismului, o nouă tehnică dă rezultate! ”Avem acum doi copii plini de bucurie și iubire!”

Samuel și Jacob Montague, în vârstă de 11 ani, au fost diagnosticați cu autism atunci când au împlinit doi ani. Ei locuiesc în Kent, Marea Britanie alături de părinții lor.

Pe măsură ce au crescut, comportamentul lor a devenit din ce în ce mai agresiv: se loveau de pereți, împrăștiau gunoaie prin casă sau mestecau mobilă.

Deseori băieții fugeau de acasă, așa că părinții au recurs la măsuri extreme: au pus zăvoare la uși și la ferestre și au ridicat un gard înalt în jurul casei.

Deși părinții lor credeau că nu existe șanse ca starea micuților să se schimbe, au decis să încerce să încerce o nouă metodă, care ar fi dus la îmbunătățirea comportamentului.

Metoda respectivă are la bază ideea în care părinții sunt îndemnați să adopte comportamentul pe care îl au persoanele autistei, în loc să încerce să-i schimbe pe cei bolnavi.

După doi ani de tratament în acest fel, tatăl celor doi spune că au fost martorii unor adevărate miracole.

Boala lui Jacob s-a ameliorat ajungând de la autism sever la unul moderat și acum cei doi băieți au început să se exprime verbal.

”Am început să mă învârt cu el. Imediat m-a privit în ochi, lucru despre care ni s-a spus că nu se va întâmpla niciodată. A fost un moment unic, a însemnat totul pentru mine”, a declarat tatăl copiilor.

Pentru a încuraja tehnica de vindecare. părinții au construit spații de joacă în grădină .

”Nu mai fug de acasă, nu se mai luptă, stau liniștiți la masă și mănâncă. Ceea ce mă încântă este că acum îți poți da seama că își iubesc mama. Avem acum doi copii plini de bucurie și iubire”, a spus și mama gemenilor.

”Mi s-a spus că nu mă vor vedea diferit față de orice altă persoană, poștașul de exemplu, dar ei vin la mine, mă îmbrățișează și mă sărută”, povestește ea.

”După diagnosticul inițial, toată lumea ne îndemna să renunțăm la băieți. Nu doar experții, ci și prietenii și familia. Toți spuneau că așa e cel mai bine, ca ei să meargă într-o instituție specializată”, mărturisesc părinții.

Totul s-a schimbat însă când au încercat această nouă tehnică numită ”Handle”, o abordare holistică de a schimba modul în care funcționează creierul lor. În timpul acestor sesiuni, ei au descoperit programul ”The Son-Rise” - implementat de părinții unui copil cu autism sever care s-a vindecat complet în anul 1970. Programul îndeamnă părinții să nu încerce să le schimbe comportamentul copiilor, ci să se schimbe ei.

SHARE