Cum prevenim otita cu un singur puf in nas

12 Sep 2018

Ne-am luat la revedere de la zilele de vacanță, am început sa ne pregătim temeinic pentru școală. Si nu e vorba doar de lectii, ci reîncepe si calvarul răcelilor... 

  • Cum prevenim otita cu un singur puf in nas

In colectivitate, și în special la școală, unde cei mic mai uită să se spele pe mâini, virozele au toate șansele să se răspândească temeinic și rapid. De aceea majoritatea părinților sunt avizați că începerea unui nou an școlar vine aproape la pachet cu răceala celui mic, în diversele sale forme de manifestare: cu secreții nazale, cărora li se pot adăuga tusea, febra, sau chiar mai grav, transformându-se in otite.

Raciti – cat de des?

Este adevarat că, pe măsură ce copiii cresc în vârstă, nu se mai îmbolnăvesc la fel de des, sau febra nu mai e atât de mare și nu mai durează la fel de mult. Dar motivele de îngrijorare nu dispar -bolile sunt mai numeroase, tulpinele virale se modifică mai des, iar bacteriile devin mai rezistente la antibioticele prea des folosite și cu mult prea multa usurință.

Dar nu putem să excludem copilul din colectivitate. El trebuie să meargă la grădiniță sau la școală. In schimb, putem se le pregatim organismul pentru a putea face mai bine față atacurilor virusurilor și bacteriilor, prin creșterea imunității.

Cum alegem produsele de imunitate

“În momentul de față se găsesc în farmacii foarte multe produse pentru creșterea imunității, este dificil de ales, și trebuie să aveți mare grijă. Utilizarea unor medicamente pe baze naturale nu înseamnă neaparat că acestea nu produc și rău organismului, de aceea trebuie să le alegeți nu pe acelea în ale căror prospecte nu se menționează nimic la capitolul efecte secundare, ci neapărat pe cele la care producatorul își asumă aceste efecte. Asta înseamnă că înainte de punerea lor în vânzare, au fost subiectul unor studii clinice aprofundate.” spune referitor la acest subiect Raluca Grigore, medic primar ORL, Spitalul Clinic Colțea.

“Putem stimula imunitatea specifică organismului prin administrarea unor produse ce conțin lizate bacteriene, de obicei 10 zile pe luna, timp de trei luni consecutive. De asemenea, se poate stimula imunitatea nespecifică administrand produse din plante timp de un an de zile. Evident, copilul nu va fi complet sănătos, garantat, pe toata durata anului școlar, dar dacă se evităinfecția la nivelul nasului, rinoadenoidita, scade și riscul apariției otitei, iar cel mic nu va mai trece dintr-o viroză în alta, înlănțuindu-le, exasperant pentru părinți".

Un tratament revolutionar

"O noutate în tratamentul infecțiilor respiratorii de tipul otitelor și adenoiditelor la copii este bacterioterapia - administrarea unor bacterii «bune, prietenoase», care există în mod natural în nasul copiilor și care împiedică dezvoltarea bacteriilor periculoase, responsabile de producerea otitei recidivante.

Pulverizate în nas, bacteriile "bune" crează un efect de barieră: restabilesc #naturaldebine flora germenilor protectivi care sunt prezenţi în mod natural la nivelul nasului și gâtului, permiţându-le să reacţioneze imediat în fața agresiunii germenilor patogeni. Când "respiri" bacterii bune, blochezi din primul moment atacurile germenilor responsabili de infecțiile tractului respirator.

RINOGERMINA reprezinta revolutia in bacterioterapie. Este rezultatul a 15 ani de studii pentru a gasi cele mai adecvate tulpini de bacterii care sa fie eficiente si sigure. 

Cu doar 2 puffuri de 2 ori pe zi in fiecare nara, 7 zile pe luna, se poate preveni cronicizarea infectiilor rinosinuzale si scadea numarul de episoade otita medie recurenta la copil

SHARE